r
Nosalty Logó

Hamis mézes sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Hamis mézes sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 953 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 3811 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 306 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.6 g

Zsír

  • Összesen
    32.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    188 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1349.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    299 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    605 mg
  • Nátrium
    311 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    150.9 g
  • Cukor
    89 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    98 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    165 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    260 micro
Összesen 953 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.3 g

Zsír

  • Összesen
    130.5 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    76 g
  • Koleszterin
    750 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5397.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    171 mg
  • Kálcium
    1197 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    333 mg
  • Foszfor
    2420 mg
  • Nátrium
    1244 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    603.7 g
  • Cukor
    355 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    391.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    407 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    316 micro
  • Kolin:
    661 mg
  • Retinol - A vitamin:
    404 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1041 micro
Összesen 3811 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    433.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    194 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.5 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 306 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A 10 dkg cukrot kis edénybe tesszük, és a gázon megpirítjuk.
  2. Mikor barna és folyékony a cukor, hozzáöntjük a 2 dl vizet, és egy kicsit hagyjuk melegedni. Utánafélretesszük az edényt, hadd olvadjon el benne a cukor. Mikor kihűlt, és a cukor elolvadt benne, akkorkezdjük el csinálni a tésztát.
  3. Bekapcsoljuk a sütőt 180 fokra, alsó-felső sütésre. (Gázsütőnél 3-ra tekerjük.)
  4. Ekkor fogjuk a tojások sárgáját, és a maradék 25 dkg cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a szirupot, a lisztet és a sütőport. Eldolgozzuk. Mikor már homogén a tésztánk, óvatosan belekeverjük a tojások fehérjéből vert kemény habot.
  5. Előre kivajazott közepes tepsibe tesszük a tésztát. A tetejét durvára tört dióval szórjuk be.
  6. A sütő hőfokát mérsékeljük 150 fokra (gáznál 2-es).Ezután a sütőbe helyezzük a tepsit.
  7. Kb. 45 percig sütjük, de tovább is benn maradhat. Tűpróbával ellenőrizzük. A dió alól kilátszó tésztának barnának kell lennie.
  8. Aki általában a piskótatésztát száraznak találja, az középen kettévágva sárgabaracklekvárral vagy citromkrémmel megkenheti.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 14817
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 23.

Ajánló

Diós-piskótás, egyszerű és gyorsan elkészíthető. Amikor nem krémesre vágyik az ember.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Még anyósomtól kaptam ezt a receptet. Azóta is a család egyik kedvence.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek