Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lekváros diószelet klivi konyhájából

Lekváros diószelet klivi konyhájából
Lekváros diószelet klivi konyhájából
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerű, gyorsan elkészíthető, de nagyon finom sütemény.  A krémes sütiket kevésbé kedvelőknek kifejezetten ajánlott :) Dió helyett szeletelt mandulával is készíthetjük.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez és a tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat habosra keverjük a cukorral, majd egyesével hozzádva a tojássárgákat, citromlét, citromhéjat, tovább keverjük.
  2. Hozzáadjuk a sütőporral elvegyített lisztet.
  3. A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a masszába.
  4. Kivajazott, lisztezett tepsibe simítjuk, és a tetejét megszórjuk a dió és 1-2 ek kristálycukor keverékével. A cukor elmaradhat, ha valaki nem szereti túl édesen.
  5. Aranybarnára sütjük tűpróbáig. Ha kihűlt, lapjában kettévágjuk, és gazdagon megkenjük baracklekvárral.
  6. Hosszúkás szeletekre vágjuk, és tálaláskor megszórhatjuk porcukorral.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 24x34 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 11 809
elküldve: 14
receptkönyvben: 247
elkészítve: 6/14
Facebookon megjelent: 1

szakács

klivi

Mióta szakács: 2011.01.09.
158 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

Kossuth szelet, baracklekváros szelet, diós szelet lekvárral, sárgabaracklekváros diószelet

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1273
vaj 25 dkg
cukor 25 dkg
tojás 5 db
finomliszt 28 dkg
sütőpor 1 tk
citromhéj 1 citromból nyert
citromlé 0.5 citromból nyert
dió 10 dkg
cukor 2 ek
sárgabaracklekvár 4 ek