r
Nosalty Logó

Jóska szelet

NS
Jóska szelet
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

1102
Kalória
14.9g
Fehérje
113.3g
Szénhidrát
65.2g
Zsír
26.2g
Víz
155g
Koleszterin
2.9g
Élelmi rost
52.5g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 1102 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 4408 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 316 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.9 g

Zsír

  • Összesen
    65.2 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    155 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    457.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    113.3 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    26.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    362 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    355 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 1102 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.6 g

Zsír

  • Összesen
    261 g
  • Telített zsírsav
    182 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    620 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1828.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    525 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    148 mg
  • Foszfor
    565 mg
  • Nátrium
    455 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    453.3 g
  • Cukor
    210 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    104.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1446 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    210 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1419 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    329 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    312 micro
Összesen 4408 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    130.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    32.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    7.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 316 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A hozzávalókból könnyen gyúrható tésztát készítünk. 3 cipóra osztjuk.
  2. Nagyon vékonyra sodorjuk, és tepsi hátán megsütjük. Nagyon gyorsan sül, és könnyen törik. Kicsit vigyázzunk, mikor levesszük a tepsi hátáról.
  3. A krémhez 3 dl tejben felfőzünk 3 ek lisztet, és a pépet jól kihűtjük.
  4. A vajat a cukorral, vaníliával habosra keverjük.
  5. Hozzáadjuk a kihűlt pépet.
  6. A krémet a lapok közé kenjük.
  7. Tetejére felverjük a Hulala tejszínt, melybe habfixálót keverünk.
  8. Olvasztott csokival megvonalazzuk a tetejét.
  9. Másnap szeleteljük fel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 23x32

Férjem kedvence ez a könnyű, habos édesség, és ez mindig az ő számára készül.

Nosalty stories

További receptek

Legegyszerűbb tiramisu

Mindenki imádja, mindenki ismeri: a tiramisu az olasz gasztronómia egyik hamisítatlan és örök szereplője. A sütésmentes desszert bármilyen alkalomra gyorsan elkészíthető, bár az ...

Lakos Benedek

Epres krémes házilag

A házi krémes bonyolultnak tűnhet, pedig abszolút nem az: ha pedig már egyszer elsajátítottuk a technikáját, szinte bármilyen ízű habkönnyű krémet a leveles lapok közé tölthetünk. ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek