Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hamis curry-szelet

Hamis curry-szelet
Hamis curry-szelet
33 perc / előkészület: 25 perc sütés: 8 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet egy szlovák weboldalon találtam. Nagyon megtetszett az egyszerüsége, hogy gyorsan elkészül (ha leszámítjuk a várakozási időt). Gyors vacsinak vagy akár még hétvégi ebédnek is el lehet készíteni. Nálunk mindenkinek nagyon ízlett (még a fiamnak is, ami nagy szó, mert ő csak a csibeszárnyat hajlandó megenni).

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Rizzsel vagy szalmakrumplival nagyon finom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Keverjük össze a tojást, a fűszereket, a sót, az ételízesítőt és a mustárt.
  2. A csirkemellet csíkokra vágjuk, és keverjük a tojásos keverékbe.
  3. Annyi lisztet keverjünk bele, hogy sűrűbb szószt kapjunk.
  4. Hagyjuk a keveréket állni 3-4 órát.
  5. Egy serpenyőben melegítsünk olajat.
  6. Egy kanállal rakjunk a keverékből a forró olajba (olyan kirántott hús formát). Ebből az adagból 8 db lesz.




statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 079
elküldve: 0
receptkönyvben: 96
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Maria.

Mióta szakács: 2010.07.13.
190 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: szlovák
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

kirántott hús, curry-s hús, curry-s szószba panírozott csirkemell

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Vicuska44
Vicuska44 Fri, 2014-05-30 13:30

Akkor ennek a készítését úgy képzeljem el mint a palacsintasütést?
Adagonként (egyenként) sütöd 8 percig?
S közben gondolom meg is kell fordítani? Nem esik szét?
Annyira ötletesnek találom, és jól is néz ki, és annyira kívánatos is, hogy kacérkodom a gondolattal, hogy kipróbálom, de tartok tőle egy kicsit, mert nem vagyok egy nagy "konyhatündér".
És még azt is meg szeretném kérdezni, hogy mennyi olajban kell sütni, valóban mint a palacsintát csak megolajozni a serpenyőt, vagy bő olajban?

ejiku
Maria. / ejiku Fri, 2014-05-30 20:32

Kb annyi olajajjal süsd mint ha disznó húst sütnél palacsinta sütöben.
Igen,egyik felén 3-4 perc és a másikfelén is 3-4 perc,az adag nagyságától és vasatagságától függ.
Amikor már jól áttsült az egyik fele akkor fordítsd meg és nemfog szétt esni.

Ildibildi
Ildibildi / Ildibildi Thu, 2011-02-10 21:49

Ma el is készítettem vacsira.Nem bántam meg, illetve bántuk meg.Mindenkinek nagyon ízlett.Ma a legkisebb lányom 2. lett hátúszásban a diákolimpián.Úgy hogy ünnepeltünk, és ez a finom vacsi emelte az est fényét.Köszönet a receptért !

ejiku
Maria. / ejiku Thu, 2011-02-10 22:09

Szia Ildibildi!
Gratulálok a lányodnak ehez a jó eredményhez,és örülök hogy ízlett.Maria

413
csirkemell filé 500 g
mustár 1.5 ek
tojás 3 db
ételízesítő 1 teáskanál
curry por 0.5 tk
fehér bors 1 teáskanál
finomliszt 2 evőkanál
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 dl