r
Nosalty Logó

Hámán fülei

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Hámán fülei
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 24% Zsír

tésztához

töltelékhez

tetejére

Összesen 1043 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 24% Zsír

tésztához

töltelékhez

tetejére

Összesen 4169 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 24% Zsír

tésztához

töltelékhez

tetejére

Összesen 384 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.6 g

Zsír

  • Összesen
    55.5 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1639 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    785 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    193 mg
  • Foszfor
    557 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    120.5 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    288 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    283 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 1043 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.3 g

Zsír

  • Összesen
    222.1 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    64 g
  • Koleszterin
    526 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6556 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    148 mg
  • Kálcium
    3140 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    773 mg
  • Foszfor
    2226 mg
  • Nátrium
    207 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    482 g
  • Cukor
    173 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    138 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1153 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    272 micro
  • Kolin:
    227 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1132 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    247 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    299 micro
Összesen 4169 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    20.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    603.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    289 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    205 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.4 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 384 Kcal

Hozzávalók

tésztához

töltelékhez

tetejére

Elkészítés

tésztához

  1. A lisztet átszitáljuk és összedörzsöljük a lágy vajjal. Majd hozzátesszük a sót, a cukrokat. Összeforgatjuk.
  2. Ezután beledolgozzuk a tojást és a tejfölt. Gyors mozdulatokkal könnyű pitetésztát gyúrunk. Fóliával letakarva hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a tölteléket.
  3. A darált mákot egy lábaskában folytonos keverés közben lepirítjuk. Ezután hozzáadjuk a cukrot, a tejet, a fahéjat, a reszelt narancshéjat. Felfőzzük. Amikor a máktöltelék kihűlt, belekeverjük a szilvalekvárt.
  4. A hűtőből kivett tésztát kb. 3 mm vastagságú lappá nyújtjuk. Egy nagy méretű pogácsaszaggatóval (nálam ez 7 cm átmérőjű) köröket szúrunk ki. A körök közepére teszünk egy-egy teáskanálnyi máktölteléket. Három oldalról felhajtjuk a körök széleit, és jól összenyomjuk.
  5. Sütőlemezre téve előmelegített sütőben (180 C gázsütő 3 fokozat) sütjük kb. 15-20 percig.
  6. Porcukorral meghintve langyosan kínáljuk. Süteményes dobozba téve napokig friss marad.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x40
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 82
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 3720
  • Feltöltés dátuma: 2019. május 26.

Ajánló

Aki édesebben szereti és szereti az intenzívebb fahéjas ízt, az bátran ízesítse a máktölteléket a kedve szerint. Elrontani nem lehet. A szilvalekvár és a narancshéj adja a különleges zamatát a sütinek.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hámán fülei
Lizinka_ 588 recept

Nagyon kiadós, ízletes sütemény. A szilvalekvár és a narancshéj különleges aromát ad a sütinek.

Hozzávalók

tésztához

töltelékhez

tetejére

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek