Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Beregszászi tejfölös csirke

Beregszászi tejfölös csirke
Beregszászi tejfölös csirke
52 perc / előkészület: 7 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha unnánk már a csirkepaprikást...
További receptek itt olvashatók.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Köret: pirított szélesmetélt, nokedli, főtt tészta.


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zsiradékon az apróra vágott vöröshagymát fonnyasszuk meg, rakjuk rá a csirkecombokat.
  2. Fűszerezzük: sóval, borssal, fokhagymával, mustárral, babérlevéllel, rövid ideig pirítsuk át az egészet, engedjük fel a húslével, pároljuk.
  3. Amikor háromnegyed fővésben van a hús (a csontról kezd leválni a hús), akkor tejfölös habarást készítsünk a tejfölből és a lisztből,  hőkiegyenlítéssel tegyük bele az ételbe, majd forraljuk készre.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 33 649
elküldve: 6
receptkönyvben: 355
elkészítve: 22/33
Facebookon megjelent: -

szakács

Herr Ludwig

Mióta szakács: 2010.02.08.
18 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

csirkecombok tejfölös-babérleveles szaftban, szaftos csirkecombok

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nyalkamacska
Nyalkamacska Sun, 2013-09-29 14:30

Herr Ludwig! Az eddigi legfinomabb tejfölös csirke, nagyon köszönöm a receptet!

wm21
wm21 Sun, 2012-08-26 18:54

Kedves Ludwig! Ma elkészítettem a tejfölös csirkédet, a férjem imádta, és én is. Biztosan többször kerül majd az asztalunkra!

Manyu1
Manyu1 Sun, 2012-07-22 17:07

Ma elkészítettem, kifogástalan! Köszönöm a receptet! (Végre nem csak pörkölt:))

Lucaaa
Lucaaa Wed, 2011-12-21 15:01

Kedves Herr Ludwig!
Megkérdezhetem, h ez a csirke miért beregszászi? Csak kíváncsiságból, mert én Beregszászban éltem, és olyan jó, ha néha visszaköszön bármi, ami vele kapcsolatos. :)
Üdv: Luca

kiscsillag1222
kiscsillag1222 Wed, 2011-11-30 22:13

Elkészítettem ma,finom lett. Én pulykacombból csináltam,de így is ízlett mindenkinek. :) Köszi a receptet! :)

EperUK
EperUK / EperUK Sat, 2011-02-26 23:45

Kedves Herr Ludvig!
Ez a recept valami isteni. (Tükrözi a sok éves tapasztalatodat). Ma elkészítettem ebédre, és hihetetlen ízélményben volt részünk a férjemmel. Az egyik legjobb fogás, amit valaha ettem. Regisztráltam az oldaladra is, gratula hozzá:) További jó főzőcskézést, várom az új receptjeidet. Üdv: Saci

Dumimama
Dumimama Mon, 2010-04-26 20:40

Kedves Ludwig! Imádom a csirkét minden formában. Ezt a receptet okvetlenül kipróbálom, kiváncsi vagyok nagyon az ízvilágára. Üdv. Gizella

710
csirkecomb 4 db
vöröshagyma 3 közepes fej
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fokhagymakrém 1 kávéskanál
mustár 1 kávéskanál
babérlevél 4 db
tejföl 4 dl
alaplé 6 dl
finomliszt 1 evőkanál
napraforgó olaj 1 dl
fűszerpaprika 1 kk