r
Nosalty Logó

Hal Monte Carlo módra

Lepényleső
Hal Monte Carlo módra
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

641
Kalória
36g
Fehérje
23.5g
Szénhidrát
43.1g
Zsír
233.1g
Víz
139.6g
Koleszterin
3g
Élelmi rost
7.1g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 641 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1921 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 122 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    36 g

Zsír

  • Összesen
    43.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1028.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    219 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    454 mg
  • Nátrium
    273 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    23.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    233.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    91 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    107 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    380 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1429 micro
Összesen 641 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    108 g

Zsír

  • Összesen
    129.2 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    419 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3086 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    656 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    172 mg
  • Foszfor
    1362 mg
  • Nátrium
    819 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    70.6 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    699.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    269 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    15 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    272 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    322 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    256 micro
  • Kolin:
    391 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    1141 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4287 micro
Összesen 1921 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    196.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    44.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    273 micro
Összesen 122 kcal

Elkészítés

  1. A halat a mélyhűtőből elővesszük, picit befűszerezzük sóval és borssal.
  2. A brokkolit rózsaira szedjük. (Ebben elég türelmetlen vagyok, mindig túl nagyok maradnak, de azért így is jó lesz.)
  3. A sütőt bekapcsoljuk. Egy sütőtálba, melynek pereme is van sütőpapírt helyezünk, félrerakjuk.
  4. A halat és a brokkolit megpároljuk. (Erre segítségem a pároló, amely egy ütemben elvégzi ezt a munkát 15-20 perc alatt. A lényeg természetesen, hogy a halacskánk ne hulljon atomjaira, de a brokkoli azért lehet már teljesen puha.)
  5. Eközben készítünk egy besamell mártást. Vajon lisztet pirítunk, felöntjük tejjel, csomómentesre keverjük, kb. puding sűrűségű legyen. Kicsi só kerüljön bele.
  6. A sütő már forró. A kibélelt sütőtálba egymás mellé rakjuk a halszeleteket, amelyekre ráhalmozunk párolt brokkolit, egy szelet sonkát és lezárjuk a halmot besamell mártással.
  7. Mehet a sütőbe, amíg picit megszilárdul és megpirul a mártás teteje. Lehet rá sajtot is reszelni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Még a reformkonyha, egészséges táplálkozás korszakának hajnalán megjelent egy klassz könyv, a Testépítés a konyhában. Szinte minden egyes lapja kincs, sok receptjét elkészítettem már, egészségesek és ízletesek mind, innen származik ez a főétel is. Amikor egy sporteseményen megvettem, néztem csak nagyokat az akkor még szokatlan alapanyagokon (értsd: kukoricadara, zabpehely, brokkoli), de ma már teljesen hétköznapiak ezek a hozzávalók.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...