Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fűszeres busa

Fűszeres busa
Fűszeres busa
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretem, ha a busa nem egy egyszerű sült hal, valamivel meg kell bolondítani szerintem. :-)

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A halszeleteket sós vízben megmossuk, lecsöpögtetjük, s ameddig elkészítjük a páclevet félretesszük.
  2. A citrom levét egy zacskóba csavarjuk, hozzáadjuk a fokhagymagerezdeket, a sót, a petrezselyemzöldet apróra vágva, a kakukkfüvet és ízlés szerint borsot. A zacskót bekötjük, és 1 éjszakára a hűtőbe tesszük.
  3. Másnap paprikás lisztbe forgatjuk, forró olajban kisütjük, és petrezselymes-vajas burgonyával, és csalamádéval tálaljuk.
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 51
össznézettség: 45 703
elküldve: 7
receptkönyvben: 219
elkészítve: 6/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Móni főz

Mióta szakács: 2011.11.24.
55 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: halételek
alkalom: karácsonyi receptek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

pácolt busa, citromos-fűszeres busaszelet, pácolt busaszelet olajban sütve

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gevi1931
Livi / gevi1931 Wed, 2012-06-06 21:55

Busapástétom.

A busfejét, és a gerincét, összevágom és sok vöröshagyma, só, bors, kakukfűvel felteszem főzni de nagyon kevés vizel. Mikor levált a csontrol átpaszirozom és az a sürü masszát ha kihült margarinos dobozba teszem és a hűtőbe, másnap kenhető krémet kapok, kenyérre kenhető fincsi falatokat készitek belőle.

ani0228
ani0228 Tue, 2012-02-21 19:13

köszönöm a válaszod de azt elfelejtettem hogy a páclével mit csinálsz utánna?

ani0228
ani0228 Mon, 2012-02-20 19:30

szia.én eddig kirántva készitettem el nagyon szeretjük a busa husát a kép gusztaszzta-de valamit nem értek a zacskoba bele kerül a halhusa a pácba?

batane.monika
Móni főz / batane.monika Mon, 2012-02-20 19:51

Bocs, ha ez nem egyértelmű, de igen. S azért pácolom zacskóba téve, hogy a zacskót utána egyszerűen eldobjam, így nem kell mosogatnom, mert azt nem igazán szeretek:-)

neni
neni Fri, 2012-01-27 21:25

Szia Móni!
Ma elkészítettem vacsorára a busát! Fantasztikusan finom lett. Egyébként is nagyon szeretjük a halat minden formában, de az biztos, hogy ez a recept mától a kedvencünk. Köszönöm a receptet.

407
busa 60 dkg
kakukkfű 1 ek
fokhagyma 4 gerezd
1 tk
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 0.5 csokor
citromlé 1 citromból nyert
finomliszt 20 dkg
fűszerpaprika 0 ízlés szerint