Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hajdinás amerikai palacsinta

Hajdinás amerikai palacsinta
Hajdinás amerikai palacsinta
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hajdinaliszttel nemigen dolgoztam, sütöttem még, de találtam egy kekszet, amit nagyon ki szerettem volna próbálni, így beszereztem. Azóta keresgéltem a neten hajdinás sütemények után, így bukkantam erre a receptre egy amerikai oldalon. A recept igencsak hiányos volt, sok összetevő nem szerepelt a hozzávalók között, míg a leírásban igen. Választ a kérdéseimre nem kaptam a blogon, így a magam emberségéből gondoltam ki ezeket az arányokat. :) A palacsinta finom, puha lett, nem észrevehetőek a gluténmentes lisztek benne. A hajdinaliszt nagyon jól sűrít, ill. barnítja kissé a tésztát, nekem kicsit mogyoróra emlékeztető íze van. A családban osztatlan lett a sikere, én pedig örülök, hogy ismét egy újabb recepttel ki tudom kerülni a méregdrága gluténmentes lisztkeverékeket. A palacsinta nem túl édes, nem is szerettem volna édesebbre, hiszen a hozzá kínált lekvár vagy mogyorókrém kellően édessé teszi. :)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Mindenképp érdemes kipróbálni, puha, könnyű és gyors étel!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Száraz hozzávalókat és a cukrot kimérjük, összekeverjük.
  2. A tojások fehérjét a sóval kemény habbá verjük.
  3. A tojások sárgáját az olajjal és a tejföllel kikeverjük, hozzáadjuk a vaníliát és a tejet is.
  4. A tojássárgás keverékhez adjuk a liszteket, egyneművé kavarjuk.
  5. Lazítjuk a fehérjéből vert habbal.
  6. Palacsintasütőben fél kávéskanálnyi olajat forrósítunk, és 2 ek-nyi masszát teszünk bele egy palacsintának. Közepes hőfokon sütjük, míg szépen átbuborékosodik a teteje, majd átfordítjuk, és a másik oldalát is pirosra sütjük.
  7. Palacsintasütő függő, hogy egyszerre hány palacsinta fér bele (nekem 3 db), ill. hogy mikor kell aláolajozni még a palacsintákat.
  8. Ebből az adagból nekem 15 db palacsintám lett.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 460
elküldve: 3
receptkönyvben: 174
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: -

szakács

nyihaj

Mióta szakács: 2011.07.20.
120 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
elkészítési idő: 15-30 perc
diéta: gluténmentes
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

rizslisztes amerikai palacsinta, kukoricalisztes amerikai palacsinta, amerikai palacsinta hajdinalisztből

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vicus92
vicus92 Tue, 2016-02-09 22:06

Köszönöm szépen a receptet! Igazán finom és ízletes lett! :) Bár nekem nem sikerült 15 palacsintát kihozni, de nem ez a lényeg! Ajánlom mindenkinek!

Erna55
Erna55 Tue, 2016-01-12 17:57

szia! kukoricaliszt helyett esetleg keményítőt lehet használni, vagy el is hagyható?

nyihaj
nyihaj / nyihaj Tue, 2016-01-12 18:04

Szia! Igen, helyettesítheted a kukoricalisztet keményítővel, de csak csapott kanállal. Ha elhagyod, akkor vmelyik másik lisztből tégy 1 kanállal többet, hogy meglegyen a kellő szárazanyag-mennyiség. Üdv, hajni

254
tojás 2 db
sovány tej 175 ml
joghurt 2 ek
hajdinaliszt 100 g
rizsliszt 75 g
kukoricaliszt 1 evőkanál
sütőpor 0.5 tk
1 csipet
cukor 1 ek
napraforgó olaj 1 ek
vanília kivonat 0.5 teáskanál