Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Amerikai palacsinta eper- és csokiöntettel

Amerikai palacsinta eper- és csokiöntettel
Amerikai palacsinta eper- és csokiöntettel
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretjük az amerikai palacsintát. A férjem jobban kedveli a kevésbé édes ételeket, ezért is tetszett nagyon ez a recept, mivel cukor  hozzáadása nélkül készíthető. Szerintem az édesszájúakat az öntetekkel is meg lehet örvendeztetni. :)
Olaj és vaj nélkül készült, a teflon serpenyőmbe semmit nem kellett használnom, nem is ragadtak le a palacsinták. Nekem 10 db lett ebből a mennyiségből.

hozzávalók / 3 adag

A tésztához

Az eperöntethez

A csokiöntethez

ajánlat

A csokoládé lehet ét vagy tej, kinek mi a kedvence. :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet, sót, sütőport a tejjel és a tojások sárgájával csomómentesre keverjük egy kézi mixerrel.
  2. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, s beleforgatjuk a masszába.
  3. Közepes hőmérsékleten sütjük a palacsintát, míg barnás színű nem lesz.
  4. A megtisztított epret összeturmixoljuk a cukorral.
  5. A tejet felforraljuk, és az apróra kockázott csokoládéra öntjük, így megolvad.
  6. Ízlés szerint rétegezzük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 33 520
elküldve: 4
receptkönyvben: 385
elkészítve: 13/25
Facebookon megjelent: -

szakács

Cilantro

Mióta szakács: 2011.05.11.
45 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: reggeli, ebéd, uzsonna
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 3 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

amerikai palacsinta, palacsinta eper- és csokiöntettel

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Amaranta
Amaranta Sun, 2012-09-02 03:37

Régóta kutattam az amerikai palacsinta receptjét, de nem kell keresnem többé, nekem a fentiek szerint tökéletes palacsinták sikerültek! Puhák, kissé ropogósak, kellemes ízűek öntet nélkül is. Egy fél ek. cukrot tettem ugyan a tésztába, de ennyi. Végre, most már én is építhetek felhőkarcolókat, persze csakis palacsintából. :) Köszi a receptet!

Dzsozi19
Dzsozi19 Sat, 2012-06-16 16:52

Szia, nekem a következő a tapasztalatom: a tészta látszólag jól sikerült, a probléma a sütésnél kezdődött. A nem olcsó serpenyőmben vagy nem sült meg, vagy nagyjából átsült(nyilván ez a takaréklángos lassú mód) akkor is fekete lett kívülről, pedig én olajat is tettem a serpenyőbe. Az íze pedig tényleg csak öntettel vállalható.
Miért van ez? Nem kellene bele kicsi cukor, vagy vaj (nem margarin) ?

cilantro
Cilantro / cilantro Sat, 2012-06-16 21:36

Én igazából már nem is töltök fel olyan recepteket, amibe liszt is kell, mert amerikában főzök és itt a liszt nagyon más lehet, mert egyetlen magyar bevált sütis receptem sem működik az itteni liszttel. Ez alapján a recept alapján az én palacsintáim öntet nélkül is nagyon finomak, sajnálom, hogy nekem nem jött össze.

zsuzsanna007
zsuzsanna007 Fri, 2014-04-18 08:45

Esetleg nézd meg a liszt típusát, itthon is lehet többfélét kapni - jó lenne legalább hasonlóból készíteni.

márcsító
márcsító Tue, 2011-10-25 22:48

húú ez nagyon tetszik!! Holnap lesz Anyukám születésnapja, reggelire meglepiből megsütöm neki szeder- és csokiöntettel, hogy biztosan csodásan induljon a napja! :) Köszi! :)

487
tojás 3 db
finomliszt 12 dkg
sütőpor 1 ek
tej 1.5 dl
1 csipet
eper 30 dkg
cukor 1 csapott ek
csokoládé 10 dkg
tej 1 dl