r
Nosalty Logó

Hájas süti Anett konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Hájas süti Anett konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 919 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 7350 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 380 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    46.9 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    802.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    564 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110.8 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    66 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 919 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    90 g

Zsír

  • Összesen
    375 g
  • Telített zsírsav
    136 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    173 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    45 g
  • Koleszterin
    469 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6423.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    292 mg
  • Kálcium
    290 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    190 mg
  • Foszfor
    1112 mg
  • Nátrium
    4514 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    886 g
  • Cukor
    251 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    565.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    532 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    273 micro
  • Kolin:
    357 mg
  • Retinol - A vitamin:
    143 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    346 micro
Összesen 7350 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    19.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    331.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    233 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.8 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 380 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hájat 1 óra hosszat hideg vízben áztatjuk, majd vízből kivéve lehártyázzuk, ledaráljuk.
  2. 10 dkg liszttel átgyúrjuk, majd félretesszük. A többi hozzávalóból rugalmas tésztát készítünk, jól kidolgozzuk, míg hólyagos nem lesz. Kinyújtjuk, majd középre rakjuk kinyújtva a lisztes hájat fentről lefelé, alulról lefelé, és oldalról befelé hajtjuk össze.
  3. Lisztezett felületre félretesszük, kb. 20 percet pihentetjük. Húsz perc elteltével kinyújtjuk a tésztát, majd ismét összehajtogatjuk és megint pihentetjük 20 percig. Ezt a nyújtást-hajtogatást-pihentetést még legalább kétszer, jobb esetben háromszor megismételjük. A legvégén már kinyújtva hagyjuk a tésztát.
  4. A sütőt előmelegítjük 180 ºC-ra. Téglalap alakúra kinyújtjuk a tésztát, és 10x10 cm-es négyze­tekre vágjuk. A tésztára teáskanálnyi szilva­lekvárt helyezünk, és a tészta másik oldalát ráhajtjuk.
  5. Forró sütőbe téve aranyszínűre sütjük. Mikor kihűltek, meghintjük porcukorral.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 17117
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 13.

Ajánló

A leveles szerkezet azáltal alakul ki, hogy a vékonyra nyújtott hideg tésztarétegek között elhelyezkedő zsír a sütés alatt megolvad, és megakadályozza a tésztarétegek összetapa­dását. Eközben a tészta és a zsír víztartalma gőzzé alakul, és szétfeszítve fellazítja a tész­tarétegeket.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A disznóvágásról kapott hájasból finom süteményt készítek mindig.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek