Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hájas süti Anett konyhájából

Hájas süti Anett konyhájából
Hájas süti Anett konyhájából
80 perc / előkészület: 60 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A disznóvágásról kapott hájasból finom süteményt készítek mindig.

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

A leveles szerkezet azáltal alakul ki, hogy a vékonyra nyújtott hideg tésztarétegek között elhelyezkedő zsír a sütés alatt megolvad, és megakadályozza a tésztarétegek összetapa­dását. Eközben a tészta és a zsír víztartalma gőzzé alakul, és szétfeszítve fellazítja a tész­tarétegeket.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hájat 1 óra hosszat hideg vízben áztatjuk, majd vízből kivéve lehártyázzuk, ledaráljuk.
  2. 10 dkg liszttel átgyúrjuk, majd félretesszük. A többi hozzávalóból rugalmas tésztát készítünk, jól kidolgozzuk, míg hólyagos nem lesz. Kinyújtjuk, majd középre rakjuk kinyújtva a lisztes hájat fentről lefelé, alulról lefelé, és oldalról befelé hajtjuk össze.
  3. Lisztezett felületre félretesszük, kb. 20 percet pihentetjük. Húsz perc elteltével kinyújtjuk a tésztát, majd ismét összehajtogatjuk és megint pihentetjük 20 percig. Ezt a nyújtást-hajtogatást-pihentetést még legalább kétszer, jobb esetben háromszor megismételjük. A legvégén már kinyújtva hagyjuk a tésztát.
  4. A sütőt előmelegítjük 180 ºC-ra. Téglalap alakúra kinyújtjuk a tésztát, és 10x10 cm-es négyze­tekre vágjuk. A tésztára teáskanálnyi szilva­lekvárt helyezünk, és a tészta másik oldalát ráhajtjuk.
  5. Forró sütőbe téve aranyszínűre sütjük. Mikor kihűltek, meghintjük porcukorral.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 798
elküldve: 0
receptkönyvben: 58
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Anett házias ízei

Mióta szakács: 2013.03.27.
54 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: közepes
szezon: tél
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

hájas tészta, lekvárral töltött hájas süti, hájas leveles sütemény

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

919
sertésháj 40 dkg
finomliszt 70 dkg
tojássárgája 1 db
tejföl 2 ek
cukor 1 teáskanál
1 ek
ecet 2 ek
víz 2.5 dl
lekvár/ dzsem 500 g