Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szilvalekváras hájas batyuk

Szilvalekváras hájas batyuk
Szilvalekváras hájas batyuk
80 perc / előkészület: 60 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy nagyon leveles tészta, a krémesnek is ez a tésztája. Ha valaki krémest akar csinálni, akkor használja ezt a tésztát, tepsi hátán süsse meg, és a krémes töltelék pedig: 4 tojássárgáját kikeverünk 4 ek. cukorral és 5 csomag vaníliás cukorral. Ehhez adjunk 5 ek. lisztet, és kikeverjük fél liter tejjel, és sűrűre főzzük. 4 tojásfehérjét felverünk egy csipet sóval. A tojássárgás masszába belekeverünk 100 gramm vajat, és 15 perc alatt kihűtjük. Belekeverjük a felvert tojásfehérjét.

hozzávalók / 4 adag

A hájhoz:

  • 40 dkg sertésháj (10 dkg a tésztába, 30 dkg a kenéshez)
  • 1 ek ecet (20%-os)

A tésztához:

Szólj hozzá!

elkészítés

A hájhoz:

  1. A hájat beáztatjuk 1 l vízbe. 30 percet hagyjuk ázni. Áztatás után a vízben gyúrjuk mint a tésztát. Ezt megismételjük még egyszer, csak ecetet rakunk hozzá. Utána folyó víz alatt öblítjük, szűrőben lecsepegtetjük. Ezt rakjuk a tésztába, és ezzel is kenjük meg.

A tésztához:

  1. A lisztet egy tálba szitáljuk. Egy mélyedést csinálunk a közepébe. Belerakjuk az előkészített hájat (10 dkg), és elmorzsoljuk. Beleütjük a tojást, hozzáadjuk a sót, az ecetet és egy kevés vizet. Tej fokozatos hozzáadásával félkemény tésztát gyúrjunk. Ezt hagyjuk pihenni 5 percet.
  2. Lisztezett deszkán 2 mm vékonyra kinyújtjuk, és megkenjük a egyenletesen a maradék hájjal. A tészta alsó részét felhajtjuk az összes tészta közepéig, a felső felét az alsó felére, és jobbról-balról is ráhajtjuk. Lelisztezzük, és 15 percig hagyjuk pihenni. Ezt megismételjük még kétszer.
  3. A három hajtás után újra kinyújtjuk 2 mm vékonyra, és 5x5-ös négyzeteket vágunk. Mindegyik közepébe rakunk ízlés szerint szilvalekvárt. Egyik felét ráhajtjuk, és villával lenyomogatjuk a széleit, megszúrjuk egyszer. 170 C-os sütőben, alsó-felső sütésen addig sütjük, amíg aranybarna nem lesz. Közben, ami zsír kisül belőle, azt felitatjuk.
  4. Ha megsült, akkor porcukorban megforgatjuk, és tálaljuk.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 150
elküldve: 0
receptkönyvben: 8
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

BPeti

Mióta szakács: 2016.02.01.
37 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: édes süti
nehézség: nehéz
szezon: tél
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

hájas kifli, lekváros párna

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1320
sertésháj 40 dkg
ecet 1 ek
finomliszt 50 dkg
tojás 1 db
2 csipet
ecet 1 ek
víz 1 dl
tej 1 dl
szilvalekvár 1 ek
porcukor 2 ek