adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes
Hozzávalók
Tészta
-
2 dkg friss élesztő
-
1.5 dl tej
-
3 ek porcukor
-
25 dkg margarin
-
2 ek sertészsír
-
2 db tojássárgája
-
1 db tojás
-
60 dkg finomliszt
-
1 ek rum
-
5 dkg fehér csokoládé
-
10 dkg étcsokoládé
-
1.5 ek napraforgó olaj
Töltelék
-
25 dkg dió
-
25 dkg porcukor
-
1 csomag vaníliás cukor
1486
Kalória
21.3g
Fehérje
169.1g
Szénhidrát
82.3g
Zsír
43.8g
Víz
112.5g
Koleszterin
7.3g
Élelmi rost
78.2g
Cukor
- 7% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 26% Zsír
Tészta
-
4 kcal
-
25g tej14 kcal
-
4g porcukor14 kcal
-
42g margarin299 kcal
-
5g sertészsír45 kcal
-
7g tojássárgája21 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
3g sertészsír23 kcal
-
1g rum3 kcal
-
45 kcal
-
17g étcsokoládé91 kcal
-
18 kcal
Töltelék
-
42g dió273 kcal
-
42g porcukor161 kcal
-
6 kcal
-
33g lekvár/ dzsem93 kcal
Összesen
1486
kcal
- 7% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 26% Zsír
Tészta
-
20g friss élesztő21 kcal
-
150g tej84 kcal
-
21g porcukor81 kcal
-
250g margarin1793 kcal
-
30g sertészsír271 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
600g finomliszt2184 kcal
-
15g sertészsír135 kcal
-
8g rum18 kcal
-
50g fehér csokoládé270 kcal
-
100g étcsokoládé546 kcal
-
12g napraforgó olaj106 kcal
Töltelék
-
250g dió1635 kcal
-
250g porcukor968 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
200g lekvár/ dzsem556 kcal
Összesen
8905
kcal
- 7% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 26% Zsír
Tészta
-
1 kcal
-
7.3g tej4 kcal
-
1g porcukor4 kcal
-
12.1g margarin87 kcal
-
1.5g sertészsír13 kcal
-
1.9g tojássárgája6 kcal
-
2.7g tojás3 kcal
-
29.1g finomliszt106 kcal
-
0.7g sertészsír7 kcal
-
0.4g rum1 kcal
-
2.4g fehér csokoládé13 kcal
-
4.9g étcsokoládé26 kcal
-
0.6g napraforgó olaj5 kcal
Töltelék
-
12.1g dió79 kcal
-
12.1g porcukor47 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
9.7g lekvár/ dzsem27 kcal
Összesen
431
kcal
- 7% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 21.3 g
Zsír
-
Összesen 82.3 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 32 g
-
Koleszterin 113 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 723.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 44 mg
-
Kálcium 132 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 118 mg
-
Foszfor 363 mg
-
Nátrium 54 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrát
-
Összesen 169.1 g
-
Cukor 78 mg
-
Élelmi rost 7 mg
Víz
-
Összesen 43.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 381 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 29 micro
-
K vitamin: 42 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 111 micro
-
Kolin: 121 mg
-
Retinol - A vitamin: 358 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 269 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 140 micro
Összesen
1486
kcal
- 7% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 127.6 g
Zsír
-
Összesen 493.7 g
-
Telített zsírsav 109 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 167 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 195 g
-
Koleszterin 675 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4338.7 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 266 mg
-
Kálcium 794 mg
-
Vas 26 mg
-
Magnézium 710 mg
-
Foszfor 2177 mg
-
Nátrium 327 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 14 mg
Szénhidrát
-
Összesen 1014.7 g
-
Cukor 469 mg
-
Élelmi rost 44 mg
Víz
-
Összesen 262.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2286 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 33 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 173 micro
-
K vitamin: 255 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 667 micro
-
Kolin: 726 mg
-
Retinol - A vitamin: 2150 micro
-
α-karotin 22 micro
-
β-karotin 1616 micro
-
β-crypt 19 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 843 micro
Összesen
8905
kcal
- 7% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 6.2 g
Zsír
-
Összesen 24 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 33 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 210.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 106 mg
-
Nátrium 16 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrát
-
Összesen 49.2 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 2 mg
Víz
-
Összesen 12.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 111 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 104 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 78 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 41 micro
Összesen
431
kcal
Elkészítés
Tészta
- Az élesztőt a langyos tejben kevés cukorral felfuttatjuk. A liszttel, margarinnal, zsírral, porcukorral, rummal, a tojássárgákkal és az egy egész tojással alaposan összegyúrjuk sima tésztává.
- 4 részre osztjuk. Kb. 37x23-cm nagyságú zsírozott tepsibe jó vékonyra nyújtjuk az első lapot. Megkenjük ribizlilekvárral (nekem ez van itthon). A darált diót összekeverjük a porcukorral, és a lekvár tetejére szórunk belőle egyenletesen.
- A második és harmadik lappal is ugyanígy teszünk. Az utolsó lapot megszurkáljuk egy fogpiszkálóval. Előmelegített sütőbe toljuk, és 200 c-fokon megsütjük.
- Ha kihűlt, ügyes mozdulattal egy tálcára átboríthatjuk. Vízgőz fölött felolvasztjuk mindkét csokoládét külön tálban. Az étcsokoládét rácsorgatjuk, elkenjük egyformán mindenhova jusson.
- A fehér csokoládét a rövidebbik oldal teljes hosszára, pár centi kihagyásával több csíkban rácsurgatjuk, majd egy fogpiszkálóval jobbra, majd balra is csíkokat húzunk bele, ettől lesz márványos. Száradás után vizes késsel szeleteljük. Jó étvágyat!!
Töltelék
- A diót ledaráljuk és a két fajta cukorral elkeverjük.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 50 p
- Sütés ideje: 30 p
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 37x23
Szerintem nincs olyan ember, aki ne szeretné a zserbót. Ez annyira finom, puha tésztájú......most ahogy töltöm fel a receptet, úgy beleharapnék, csak úgy csöpög a nyálam... :-))))) A rumot aromára is lecserélhetjük, én biztos nem fogom, mert az ad egy plusz isteni ízt!!