Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hagyományos máglyarakás

Hagyományos máglyarakás
Hagyományos máglyarakás
65 perc / előkészület: 20 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Békebeli desszert - kicsit időigényes, de egyáltalán nem bonyolult!

hozzávalók / 6 adag

Kalácsos réteg

Almás réteg

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kalácsot felszeleteljük. A tojássárgákat kikeverjük a 4,5 dkg cukorral, hozzáadjuk a tejet és a vanília kikapart magjait.
  2. Beleáztatjuk a kalácsszeleteket, és 15 percre félretesszük.
  3. Közben az almákat megpucoljuk és lereszeljük, elkeverjük a fél citrom levével és 2 dkg cukorral.
  4. Egy magas falú, tűzálló tálat kikenünk vajjal, megszórjuk zsemlemorzsával. A kalácsokat finoman kinyomkodjuk, és a tálba tesszük. Lekenjük a baracklekvárral, megszórjuk dióval, és rászórjuk a reszelt almát. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 30 percig sütjük.
  5. Közben a tojásfehérjéből kemény habot verünk, hozzáadjuk a citromlevet, a két kanál lekvárt és a porcukrot. Kivesszük a tepsit a sütőből, a tetejére kenjük a habot, villával megcsíkozzuk, és visszatesszük a sütőbe még 15 percre, míg a teteje szép aranybarna nem lesz.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 110
össznézettség: 83 614
elküldve: 7
receptkönyvben: 193
elkészítve: 12/12
Facebookon megjelent: 3

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
794 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

klasszikus máglyarakás, máglyarakás

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nagyné gizike
nagyné gizike Fri, 2017-04-14 12:47

Megsűtöttem nagyon finom lett kőszönöm szépen továbbra is várom a kűlönleges sűtik ajállatátt nagyon köszönöm gizike.

581
kalács 25 dkg
vanília 1 db
tojássárgája 7 db
cukor 4.5 dkg
tej 7 dl
alma 4 közepes db
cukor 2 dkg
citromlé 0.5 citromból nyert
sárgabaracklekvár 100 g
dió 5 dkg
vaj 1 dkg
zsemlemorzsa 3 dkg
tojásfehérje 5 db
citromlé 2 ek
sárgabaracklekvár 2 ek
porcukor 2 dkg