Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kiflikrumpli-saláta uborkával

Kiflikrumpli-saláta uborkával
Kiflikrumpli-saláta uborkával
40 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hagymás-ecetes krumplisaláta kicsit másképp - kellemesen friss, jó kísérője a sült avagy rántott húsoknak, halaknak.

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Érdemes egy éjszakán keresztül érlelni. Petrezselyemmel vagy kaporral tálaljuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit hajában megfőzzük. Míg lehűl, hajszálvékony karikákra vágjuk a pórét. A fokhagymát pépesítjük.
  2. Meghámozzuk az uborkát, hosszában kettévágjuk, ék alakban kivágjuk a belső, magos részét, majd keresztbe fektetve vékonyra szeleteljük.
  3. A salátalé hozzávalóit elkeverjük. (Ezt ízlés szerint lehet elkészíteni, a megadott mennyiség támpontnak számít). A felvágott pórét, uborkát és a fokhagymapépet belekeverjük.
  4. A kihűlt krumplit meghámozzuk, szintén vékonyan felkarikázzuk, hozzáadjuk a többihez, és ízlés szerint megborsozzuk. Hűvös helyen tároljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 709
elküldve: 1
receptkönyvben: 11
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Marti48

Mióta szakács: 2013.05.28.
317 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: köret
alkalom: szilveszter, vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

krumplisaláta uborkával, uborkás kiflikrumpli saláta, krumplisaláta uborkával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

203
kifliburgonya 50 dkg
kígyóuborka 0.5 közepes db
póréhagyma 0.5 közepes db
fokhagyma 1 gerezd
ecet 3 ek
1 tk
cukor 3 ek
olívaolaj 2 ek
víz 6 dl
fekete bors 0 ízlés szerint