Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hagymás-tejfölös túrógaluska

Hagymás-tejfölös túrógaluska
Hagymás-tejfölös túrógaluska
65 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Megtetszett a recept, egy kicsit átdolgoztam az én ízlésemre.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Juhtúróval is igen finom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A túrót áttörjük.
  2. Az egyik felét összekeverjük a liszttel, tojásokkal, 1 csapott ek sóval,másfél dl vízzel. Egy kicsit keményebb galuskatésztát fogunk kapni. Lobogó,sós vízben szokásos módon kifőzzük.
  3. A kész galuskát leszűrjük, majd leöblitjük.
  4. A sütőt előmelegitjük. A hagymát apró kockára vágjuk,a felhevített olajon vagy a szalonna zsírján aranybarnára pirítjuk.
  5. Összeforgatjuk a galuskával, ha szükséges sózzuk.
  6. Hőálló tálba tesszük, a tetejét megszórjuk a maradék túróval, rálocsoljuk a zúzott  fokhagymával elkevert  tejfölt, frissen őrölt borssal ízesitjük.
  7. A sütőben aranyszínűre pirítjuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 7 258
elküldve: 2
receptkönyvben: 197
elkészítve: 6/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Mercedes

Mióta szakács: 2011.08.22.
302 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: köretek
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

hagymás galuska, túrós nokedli, tejfölös galuska

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Torma
Torma / Torma Sat, 2013-02-02 05:48

Csodás, mentettem köszi, Torma :)
ui:érthetetlen, hogy erre nem jött eddig hozzászólás....

1929
tehéntúró 50 dkg
finomliszt 40 dkg
tojás 2 db
vöröshagyma 1.5 nagy fej
napraforgó olaj 1 dl
fokhagyma 2 gerezd
tejföl 3.5 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint