Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hagymás szalonnabundában sült karaj

Hagymás szalonnabundában sült karaj
Hagymás szalonnabundában sült karaj
80 perc / előkészület: 20 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Húsimádó ínyencek kedvence lehet ez a kiadós, laktató étel, mely vasárnapi ebéd gyanánt éppolyan tökéletesen megállja a helyét, mint vendégváró főfogásként.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A felaprított szalonnát, hagymát és fokhagymát egy serpenyőben egészen puhára dinszteljük, majd egy erős botmixerrel pépesítjük, illetve egy nagy evőkanál mustárral elkeverjük.
  2. A hússzeleteket kiklopfoljuk, finoman sózzuk (ízlés szerint akár borsozhatjuk is), sertészsíron hirtelen átsütjük mindkét oldalukat, majd az elősütött szeleteket egyenként a hagymás-szalonnás-mustáros pépbe mártjuk.
  3. A bebundázott szeleteket egyenletesen szétterítjük egy tepsiben, majd ráöntjük a tetejére a maradék pépet.
  4. A tepsit letakarjuk alufóliával, majd 200 Celsius-fokos előmelegített sütőbe helyezzük. 30 perc letelte után az alufóliát levesszük, a húst pedig további 20 percre visszahelyezzük a sütőbe pirulni. (Ha túl sok alatta a kisült lé, a pirítás előtt ebből leönthetünk valamennyit.)
  5. A puhára sült bebundázott sertéskarajt savanyúsággal és burgonyapürével tálaljuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 1 002
elküldve: 0
receptkönyvben: 28
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Bíró Szabolcs

Mióta szakács: 2020.04.05.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tepsis karaj

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

695
sertés rövidkaraj 1 kg
vöröshagyma 4 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
kenyérszalonna 120 g
mustár 1 ek
sertészsír 1 ek
0 ízlés szerint