r
Nosalty Logó

Hagymás szalonnabundában sült karaj

Bíró Szabolcs
Hagymás szalonnabundában sült karaj
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

695
Kalória
55.6g
Fehérje
8.2g
Szénhidrát
47.5g
Zsír
256.6g
Víz
163.6g
Koleszterin
1.5g
Élelmi rost
3.5g
Cukor
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 695 kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2776 kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 184 kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.6 g

Zsír

  • Összesen
    47.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    906.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    569 mg
  • Nátrium
    154 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    256.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 695 kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    222.5 g

Zsír

  • Összesen
    190.2 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    654 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3626.8 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    271 mg
  • Kálcium
    161 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    279 mg
  • Foszfor
    2274 mg
  • Nátrium
    616 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    33 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    1026.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    225 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    56 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    604 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 2776 kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    240 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    67.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 184 kcal

Elkészítés

  1. A felaprított szalonnát, hagymát és fokhagymát egy serpenyőben egészen puhára dinszteljük, majd egy erős botmixerrel pépesítjük, illetve egy nagy evőkanál mustárral elkeverjük.
  2. A hússzeleteket kiklopfoljuk, finoman sózzuk (ízlés szerint akár borsozhatjuk is), sertészsíron hirtelen átsütjük mindkét oldalukat, majd az elősütött szeleteket egyenként a hagymás-szalonnás-mustáros pépbe mártjuk.
  3. A bebundázott szeleteket egyenletesen szétterítjük egy tepsiben, majd ráöntjük a tetejére a maradék pépet.
  4. A tepsit letakarjuk alufóliával, majd 200 Celsius-fokos előmelegített sütőbe helyezzük. 30 perc letelte után az alufóliát levesszük, a húst pedig további 20 percre visszahelyezzük a sütőbe pirulni. (Ha túl sok alatta a kisült lé, a pirítás előtt ebből leönthetünk valamennyit.)
  5. A puhára sült bebundázott sertéskarajt savanyúsággal és burgonyapürével tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Húsimádó ínyencek kedvence lehet ez a kiadós, laktató étel, mely vasárnapi ebéd gyanánt éppolyan tökéletesen megállja a helyét, mint vendégváró főfogásként.

További receptek

Yakitori

Ha Japán ételeire gondolunk, legtöbben a sushit, a rament vagy a tempurát említjük. Pedig a mindennapok igazi hőse egy sokkal egyszerűbb fogás: a yakitori, vagyis a parázson sült ...

Hering András

Souvlaki

A souvlaki a görögök saslikja, azzal a lényegi különbséggel, hogy náluk csak hús kerül a nyársakra, azt viszont előtte illatos pácban érlelik. Hagyományosan sertésből készült ez a ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...