r
Nosalty Logó

Hagymás rudacska

NS
Hagymás rudacska
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

579
Kalória
16.4g
Fehérje
77.9g
Szénhidrát
21.8g
Zsír
73.2g
Víz
60.6g
Koleszterin
3.5g
Élelmi rost
4.5g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 579 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 2320 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 254 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.4 g

Zsír

  • Összesen
    21.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    968.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    194 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    207 mg
  • Nátrium
    496 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    77.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    73.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    178 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    175 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 579 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.6 g

Zsír

  • Összesen
    87.3 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    242 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3872.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    776 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    128 mg
  • Foszfor
    829 mg
  • Nátrium
    1985 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    311.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    293 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    711 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    347 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    700 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    141 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 2320 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    424.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    217 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    34.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    32.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 254 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőt előmelegítjük, a tepsi/ket kibéleljük sütőpapírral.
  2. A joghurtot a zöldfűszer-keverékkel elkeverjük, és félretesszük, amíg a tésztát összeállítjuk.
  3. A lisztet élesztővel elkeverjük, és hozzáadjuk a többi hozzávalót, összekeverjük, majd először géppel, később kézzel dagasztjuk, míg sima nem lesz. Meleg helyen kelni hagyjuk, amíg kétszeresére megnő.
  4. A tésztát lisztezett munkalapon kinyújtjuk, kb. 40 x 30 cm-es lappá nyújtjuk, erre rákenjük a joghurtot, rászórjuk a pirított hagymát majd a sajtot.
  5. A tésztát hosszanti irányban kettévágjuk, majd 1,5 cm-es csíkokra vágjuk. A csíkokat saját tengelyük mentén egyszer megcsavarjuk, és a tepsibe helyezzük. Letakarva még 15 percig hagyjuk pihenni.
  6. A tepsit a sütőbe csúsztatjuk (közepére), és szép aranybarnára sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 45 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Húsvétra vendégváró volt a lelkes locsolók számára. 40-45 db lesz, és nagyon-nagyon finom!

További receptek

Medvehagymás sós rúd

Kívül enyhén roppanós, belül mégis eszméletlenül omlós sós rudak várnak, karakteres medvehagymával megspékelve. Utolsó pillanatos vendégvárónak tökéletes, ugyanis nem kell ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...