Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hagymás rostélyos Éva házias konyhájától

Hagymás rostélyos Éva házias konyhájától
Hagymás rostélyos Éva házias konyhájától
41 perc / előkészület: 10 perc főzés: 25 perc sütés: 6 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy osztrák videós receptoldalon találtam rá még anno erre a receptre. A saját ízlésemre alkottam meg, mert csak húslevessel készítette a szaftot, de javasolta a vörösbor lehetőségét is. A végén addig próbálgattam az arányokat, amíg már csak vörösbort adok a húshoz, mert nekem úgy sokkal finomabb, jobban ízlik.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hússzeletek egyik oldalát mustárral bekenjük, a másikat őrölt borssal fűszerezzük, sózzuk. Egy kevés étolajat öntünk rá. Pár órát pácoljuk. De előző nap is elkészíthetjük a pácot.
  2. A vöröshagymát karikákra fölvágjuk. Majd egy zárható fedelű tálba tesszük, ez lehet egy műanyagdoboz is. Megszórjuk egy jó evőkanál liszttel és pirospaprikával. A tálat jól összerázzuk, hogy a hagymát jól befedje mindenhol a paprikás liszt.
  3. Egy kisebb lábosban olajat forrósítunk, és porciókban kisütjük a hagymát. (Csak annyira, hogy már ropogós legyen, de ne süljön nagyon meg.)
  4. Tányérba, konyhai törlőpapírra kiszedjük, majd miután kicsit lecsöpögött az olaj, egy másik edénybe szintén konyhai törlőpapírt teszünk, és oda átrakjuk. Ezzel megelőzzük azt, hogy olajtól elázott hagymát kínáljunk a húshoz.
  5. A hagymás olajból valamennyit egy serpenyőbe öntünk, a hús mustáros felét lisztbe belemártjuk, és mindkét oldalát a kívánt színig sütjük. Szükség szerint még megszórhatjuk őrölt borssal. Leöntjük a maradék napraforgó olajat, és vörösbort a hús alá öntjük. Befedjük födővel, és a tűzhely legalacsonyabb hőfokán főzzük tovább, ameddig a hús megpuhul. Egy villával ellenőrizhetjük. (A vörösbor egy részét helyettesíthetjük húslevessel is.) Nekem kb. 20-25 perc alatt párolódott meg, de ez függhet a hús vastagságától is.
  6. Kiszedjük a húst, és kb. 20 g vajat még beleolvasztunk a szaftba. Szitán átszűrjük, vagy botmixerrel pürésítjük, és visszaöntjük a serpenyőbe, a húst is hozzátesszük, majd tálalásig melegen tartjuk. Tálaláskor meglocsoljuk a hússzeleteket szafttal, a tetejére halmozzuk a hagymakarikákat.
  7. Sült burgonyát és savanyú uborkát kínálhatunk hozzá. Jó étvágyat
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 904
elküldve: 2
receptkönyvben: 67
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva házias konyhája

Mióta szakács: 2014.02.15.
156 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
konyha: osztrák
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
diéta: tojásmentes
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

marha rostélyos

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1514
marha hátszín 260 g
mustár 2 kávéskanál
finomliszt 8 dkg
fekete bors 0 ízlés szerint
vöröshagyma 3 közepes db
fűszerpaprika 1 kávéskanál
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 200 ml
vörösbor 200 ml
vaj 20 g