r
Nosalty Logó

Hagymás mustáros csirkemell

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Audrey
Hagymás mustáros csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 309 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1235 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 120 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    501 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    296 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    196.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 309 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    108.8 g

Zsír

  • Összesen
    62.4 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    424 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2003.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    236 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    180 mg
  • Foszfor
    1184 mg
  • Nátrium
    286 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.4 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    786.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    329 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    104 micro
  • Kolin:
    419 mg
  • Retinol - A vitamin:
    323 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 1235 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    191.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 120 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Vágjuk vékony szeletekre a csirkemelleket, majd sózzuk, borsozzuk őket.
  2. Serpenyőben melegítsük fel a vajat és olajat, és ebben süssük át a hússzeletek mindkét oldalát (kb. 3-3 perc), majd szedjük ki őket egy tálra.
  3. A visszamaradt zsiradékon pirítsuk üvegesre az apróra vágott hagymát, majd adjuk hozzá a 2 dl vízben elkevert mustárt, majd a fokhagymát. 1 dl vizet helyettesíthetünk fehérborral is, ha szeretjük és van otthon.
  4. Fedő alatt 15 percig pároljuk az egészet, majd törjük át a hagymás szaftot. Keverjük hozzá a tejszínt, tegyük vissza a szaftba a csirkemell szeleteket és forraljuk össze még pár percig.
  5. Találjuk főtt rizzsel, burgonyapürével, krokettel vagy bármilyen tetszés szerinti körettel.
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 129
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 16175
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 05.

Ajánló

Tálalhatjuk rizzsel, burgonyapürével, krokettel vagy bármilyen körettel, amit szeretünk. Aki nem ehet tejszínt, vagy elfelejtett venni, elkészíthető anélkül is, úgyis nagyon finom. :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a recept egy régi kedvenc, amiről az elmúlt egy-két évben megfeledkeztem, de most rábukkantam, és nagy örömünkre ismét elkészítettem. :) Aki szereti a hagymát, próbálja ki, nem fogja megbánni! Az eredeti recept szerint a hagymát össze kellene törni, miután megfőtt, de én szeretem ilyen darabosan, úgyhogy én ezt a lépést kihagytam, ezért látszanak a képen is a hagyma darabkák.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?