r
Nosalty Logó

Hagymás fokhagymakrémleves

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Hagymás fokhagymakrémleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 106 kcal
  • 2% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 631 kcal
  • 2% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 30 kcal
  • 2% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    961.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    811 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    74 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    129 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    385 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    422 micro
Összesen 106 kcal
  • 2% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5766.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    373 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    372 mg
  • Nátrium
    4869 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.3 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    444 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    192 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    139 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    775 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    221 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2311 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2530 micro
Összesen 631 kcal
  • 2% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    0.6 g

Zsír

  • Összesen
    0.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    270.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    17 mg
  • Nátrium
    228 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    108 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    119 micro
Összesen 30 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A felhevített zsíron takarék lángon 15-20 percig pároljuk a hagymát.
  2. Hozzáadjuk a fokhagymát, és további 10 percig pároljuk.
  3. Belekeverjüka fehérrépát, hozzáadjuk a fűszereket a szerecsendió kivételével.
  4. Fedő alatt puhára főzzük. Eloltjuk a lángot, és lefedve állni hagyjuk még 15 percig.
  5. Kiszedjük a babérlevet, és turmixoljuk a levest. Megkóstoljuk, ha még szükséges sózzuk, borsozzuk.
  6. Tálaláskor meghintjük egy csipet őrölt szerecsendióval.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 166
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 25959
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 14.

Ajánló

A szakácskönyv szerint nagyszerű, főleg ilyenkor télen, ezzel teljes mértékben egyet kell hogy értsek! A megfőzött mennyiség rengeteg lesz, legalább 5-6 étkezésre elegendő!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Új év, új étrend, új trend avagy a Szendi Gábor féle Paleolit szakácskönyv bekommandózta magát a konyhákban. Bár a rengeteg húsos recepttel még nem sikerült kifejezetten barátságot kötnöm, ez a leves viszont annál inkább belopta magát a szívembe. Nagyon kellemes, sűrű zöldséglevest fogunk kapni! Tapasztalataim szerint a fehérrépát lehet helyettesíteni hasonló mennyiségű zellergumóval.  A lelkes szakácsoknak ajánlom, hogy  a legjobb késükkel és hámozójukkal felvértezve essenek neki a zöldséghalomnak, mert kemény és hosszú menet lesz, mire diadalmaskodhatunk!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!