Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fokhagymakrémleves Rebeka konyhájából

Fokhagymakrémleves Rebeka konyhájából
Fokhagymakrémleves Rebeka konyhájából
50 perc / előkészület: 30 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A párommal mind a ketten szeretjük krémleveseket, ez a fokhagymás az egyik kedvencünk lett.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húsleveskockát 1 liter vízben felforraljuk. A lábasba beleöntjük az olajat, a fokhagymát megpucoljuk, fokhagymanyomón átnyomjuk bele a fazékba, és kis lángon megpirítjuk (óvatosan, mert ha odaég, kesernyés lesz).
  2. Rátesszük a lisztet, kicsit megpirítjuk, felöntjük a húsleves alaplével, kikeverjük. Ízesítjük sóval, borssal.
  3. Ha forr, hozzáadjuk a főzőtejszínt, összefőzzük. Megkóstoljuk, ha kell, még ízesítjük.
  4. A toast kenyerekből éles késsel szívet vágunk ki, vagy ha van szív alakú sütikiszúró, akkor azzal is lehet. Serpenyőben kevés olajat melegítünk, és mindkét oldalukat pirosra sütjük. De ízesített kenyérkockával vagy pirítóssal is jó:)
  5. Tálaláskor reszelt sajttal megszórjuk.
  • elkészítettem: 16 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 271
elküldve: 2
receptkönyvben: 24
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Rebeka90

Mióta szakács: 2014.07.31.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

krémleves, fokhagymakrémleves, tejszínes fokhagymakrémleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

560
fokhagyma 10 gerezd
főzőtejszín 500 ml
leveskocka 2 db
bors 0 ízlés szerint
2 kávéskanál
finomliszt 2 púpozott ek
napraforgó olaj 0.5 dl
toast kenyér 8 szelet
sajt 15 dkg
víz 1 l