r
Nosalty Logó

Hagymás-kolbászos bab

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Olgi1213
Hagymás-kolbászos bab
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 20% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1621 kcal
  • 20% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 6480 kcal
  • 20% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 301 kcal
  • 20% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Folsav - B9-vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    103 g

Zsír

  • Összesen
    28.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3778.5 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    976 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    768 mg
  • Foszfor
    1225 mg
  • Nátrium
    690 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    247.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    62 mg

VÍZ

  • Összesen
    125.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1567 micro
  • Kolin:
    274 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 1621 kcal
  • 20% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Folsav - B9-vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    412.2 g

Zsír

  • Összesen
    113.5 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15114.1 g
  • Cink
    59 mg
  • Szelén
    206 mg
  • Kálcium
    3903 mg
  • Vas
    168 mg
  • Magnézium
    3072 mg
  • Foszfor
    4901 mg
  • Nátrium
    2760 mg
  • Réz
    16 mg
  • Mangán
    29 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    989.6 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    249 mg

VÍZ

  • Összesen
    501.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    95 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6268 micro
  • Kolin:
    1096 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 6480 kcal
  • 20% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Folsav - B9-vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    699.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    181 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    142 mg
  • Foszfor
    227 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    290 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 301 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát összekockázzuk, a kolbászokat felkarikázzuk.
  2. Ezután megdinszteljük a hagymát a kolbászkarikákkal.
  3. Utána minden mást hozzáadunk, ízesítünk.
  4. 15 perc alatt összefőnek az ízek. Ha száraz babbal készítjük, akkor este be kell áztatni hideg vízbe a babot. Így a babot külön kell megfőzni, ezáltal a főzési idő meghosszabbodik.
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 173
  • Tegnapi nézettség: 11
  • 7 napos nézettség: 66
  • Össznézettség: 38879
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hagymás-kolbászos bab
Olgi1213 49 recept

Pár éve gyors vacsorát akartam készíteni, és ez jött össze belőle... Azóta a család kedvence lett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készül a lusta asszony „töltött" káposztája: haraszt nélkül is...

A töltött káposzta egy igazi magyar klasszikus, amely minden ünnepi asztalon megállja a helyét, de az elkészítése nem éppen a leggyorsabb feladat. Aki kóstolta, már, tudja, hogy az íze minden fáradozást megér, de mi van akkor, ha valaki szeretné élvezni ezt az ízvilágot a hosszadalmas előkészületek nélkül? Itt jön képbe a lusta asszony „töltött" káposztája, amely haraszt (káposztalevél) nélkül, egyszerűbb és gyorsabb formában hozza el a klasszikus töltött káposzta ízét. Ez az étel nemcsak praktikus, de ugyanolyan laktató és finom, mint az eredeti változat.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...