r
Nosalty Logó

Habos sárgabarackos lepény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Habos sárgabarackos lepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A tetejére

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 587 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A tetejére

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 3521 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A tetejére

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 239 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    15.6 g

Zsír

  • Összesen
    21.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    190 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    405.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    191 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    111.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    245 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    181 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    721 micro
  • β-crypt
    69 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    217 micro
Összesen 587 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    93.9 g

Zsír

  • Összesen
    129.8 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1142 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2432.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    254 mg
  • Kálcium
    425 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    191 mg
  • Foszfor
    1146 mg
  • Nátrium
    393 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    493.2 g
  • Cukor
    98 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    669.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1470 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    492 micro
  • Kolin:
    766 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1089 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    4323 micro
  • β-crypt
    414 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1300 micro
Összesen 3521 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    165.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    294 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 239 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

A tepsi előkészítéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. 50 dkg lisztet ,1 db tojássárgáját, csipet sót tálba tesszük
  2. 1/2 élesztőt felfuttatunk cukros, langyos tejbe, ezt is hozzáadjuk a liszthez.
  3. Majd a 10 dkg vajjal kikenjük a tepsit, a többit picit felolvasztjuk, és hozzátesszük a liszthez.
  4. Az egészet jól kidolgozzuk, egy nagyon könnyű tésztát kell kapnunk, annyi tejet kell hozzáadni.
  5. A kivajazott gáztepsibe belenyomkodjuk.
  6. Rátesszük a félbevágott sárgabarackokat a félbevágott felével lefelé.
  7. A kis pohár tejföl háromnegyedét cukorral összekeverjük ízlés szerint meg fahéjjal és 3 db tojássárgájával, ezzel meglocsoljuk a barackokat.
  8. 4 tojásfehérjét habosra keverünk, majd kanalanként hozzáadunk 5 evőkanál kristálycukrot, és jó kemény habbá verjük
  9. Ezt is rákenjük a pitére, és így tesszük a sütőbe 180 fokra, majd később visszavesszük 150-re, és ha elkezd barnulni a hab, alsó sütésre kapcsoljuk, vagy alufóliát teszünk rá.
  10. Kihűlés után vizes késsel szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 100
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 10298
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A receptet úgy kaptam, és nekünk nagyon ízlett.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

A tepsi előkészítéséhez

Címlapról ajánljuk

A répatortás kekszszendvics, amit minden nap harapnánk uzsonnára

Nehéz percek következnek most az édesszájúak számára: ez a "szendvics" nem holmi felvágottal-sajttal készül, hanem egy pazar répatorta még pazarabb hozzávalóival! Húsvétra, de egy sima hétvégére vagy hétköznapra is kiváló önsimogató és családjutalmazó süteményről van szó. Így készül nálunk a répatortás kekszszendvics:

Nosalty

További cikkek