Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Habos sárgabarackos lepény

Habos sárgabarackos lepény
Habos sárgabarackos lepény
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A receptet úgy kaptam, és nekünk nagyon ízlett.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A tetejére

A tepsi előkészítéséhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 50 dkg lisztet ,1 db tojássárgáját, csipet sót tálba tesszük
  2. 1/2 élesztőt felfuttatunk cukros, langyos tejbe, ezt is hozzáadjuk a liszthez.
  3. Majd a 10 dkg vajjal kikenjük a tepsit, a többit picit felolvasztjuk, és hozzátesszük a liszthez.
  4. Az egészet jól kidolgozzuk, egy nagyon könnyű tésztát kell kapnunk, annyi tejet kell hozzáadni.
  5. A kivajazott gáztepsibe belenyomkodjuk.
  6. Rátesszük a félbevágott sárgabarackokat a félbevágott felével lefelé.
  7. A kis pohár tejföl háromnegyedét cukorral összekeverjük ízlés szerint meg fahéjjal és 3 db tojássárgájával, ezzel meglocsoljuk a barackokat.
  8. 4 tojásfehérjét  habosra keverünk, majd kanalanként hozzáadunk 5 evőkanál kristálycukrot, és jó kemény habbá verjük
  9. Ezt is rákenjük a pitére, és így tesszük a sütőbe 180 fokra, majd később visszavesszük 150-re, és ha elkezd barnulni a hab, alsó sütésre kapcsoljuk, vagy alufóliát teszünk rá.
  10. Kihűlés után vizes késsel szeleteljük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 9 273
elküldve: 14
receptkönyvben: 202
elkészítve: 3/6
Facebookon megjelent: -

szakács

napocska

Mióta szakács: 2010.11.14.
18 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

barackos lepény, habos lepény, gyümölcsös szelet

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

evamaria47
evamaria47 Fri, 2012-07-27 11:14

Számomra egy dolog nem kristálytiszta.Azt írod 10 dk.vajjal kikenjük a tepsit, a többit picit felolvasztjuk és hozzátesszük a liszthez.A felsorolt hozzávalókban én összesen 10 dk.vajat látok.Különben tetszik a recept,szeretném megsütni.

Zúza
Zúza / Zúza Fri, 2012-07-27 13:06

Bocsánat, hogy belebeszélek...:)
Kézbe veszel egy 10 dkg-os vajat, és kikened vele a tepsit. Azt nevezi "többi"-nek, ami a kikenés után a kezedben marad.

napocska70
napocska / napocska70 Fri, 2012-07-27 18:53

Köszi a hozzászólást,így van ahogy leírtad,a 10 dkg-os vajjal kikened és ami megmarad belőle azt olvasztod fel.

586
finomliszt 50 dkg
vaj 7 dkg
1 csipet
tojássárgája 1 db
élesztő 25 g
cukor 1 csipet
tej 0.5 dl
sárgabarack 40 dkg
tejföl 1 dl
cukor 1 teáskanál
tojássárgája 3 db
fahéj 0 ízlés szerint
tojásfehérje 4 db
cukor 5 ek
vaj 3 dkg