Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás - szilvalekváros puffancs

Almás - szilvalekváros puffancs
Almás - szilvalekváros puffancs
40 perc / előkészület: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a kedvenc őszi süteményem: puha kelt tészta, illatos (legjobb, ha még langyos) fahéjas sült almával... Eredetileg aszalt vörösáfonyával és almával szoktam sütni, de most nem volt itthon, ezért fahéjas szilvadzsemet tettem bele az alma mellé, ezzel is legalább annyira jó lett!

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

A fahéjas szilvadzsemhez

ajánlat

A fahéjas szilvadzsem helyett rakhatunk bele sima szilvalekvárt is (vagy aszalt vörösáfonyát, ha éppen van otthon). Süthetjük simán sütőlapon/tepsiben is, nem muszáj muffintepsiben, viszont így nem deformálódnak el, szép egyformák lesznek. Ebből a mennyiségből 8 darab lesz.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almát meghámozzuk, felkockázzuk, csepegtetünk rá pár csepp citromlevet, összekeverjük az őrölt fahéjjal és a vaníliás cukorral.
  2. Az élesztőt langyos tejben kevés cukorral felfuttatjuk.
  3. Miután felhabosodott, a tészta többi hozzávalójával puha tésztát gyúrunk belőle.
  4. Langyos helyen 15 percet kelesztjük.
  5. Ezután 8 egyforma gombócra osztjuk, és a gombócokat egyenként a tenyerünkben kilapítjuk, majd a közepére teszünk egy teáskanálnyi lekvárt, és egy púpos teáskanálnyit a fűszerezett almából.
  6. Gombócokat formálunk belőlük és a muffinpapírral kibélelt muffintepsi mélyedéseibe helyezzük őket.
  7. Tetejüket megkenjük étolajjal, és kb. 10 percet hagyjuk még kelni őket.
  8. Sütőben pirosra sütjük.
  9. Mikor langyosra hűlt, a tetejét porcukorral megszórhatjuk.


 

  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 6 572
elküldve: 2
receptkönyvben: 219
elkészítve: 9/13
Facebookon megjelent: -

szakács

vikki

Mióta szakács: 2011.02.07.
84 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

sült almás puffancs, almás-szilvalekváros muffin

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

SKatika82
SKatika82 Tue, 2012-05-08 12:19

Tegnap megsütöttem a családnak.Nagyon ízlett nekik.Köszi a receptet.

Édesmézes
Édesmézes Mon, 2011-11-21 15:30

Voltam bátor, és rögtön két adagot sütöttem belőle :) mit ne mondjak, 1 óra múlva már csak az üres papírokat szedegettem össze :D issssssssssssssssteni !

ladybird216
Petruska / ladybird216 Sun, 2011-11-13 11:49

Nagyon finom ez a sütemény! Maradt a múltkor egy kis reszelt almám, ahhoz kerestem receptet. Ezt csináltam meg, isteni volt, még másnap is! Megyek, mert mára is ezt ígértem a családnak.:-) Köszönöm a receptet! Petruska

937
friss élesztő 1.5 dkg
tej 1 dl
cukor 3 dkg
finomliszt 25 dkg
vaníliás cukor 0.5 csomag
margarin 3.5 dkg
1 csipet
tojássárgája 1 db
napraforgó olaj 1 ek
alma 1 nagy db
vaníliás cukor 0.5 csomag
fahéj 0 ízlés szerint
citromlé 3 csepp
szilvalekvár 10 dkg
szilva 1.2 kg
cukor 35 dkg
dzsemfix 1 csomag
citromsav 1 kávéskanál
fahéj 1 kávéskanál