r
Nosalty Logó

Almás - szilvalekváros puffancs

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
vikki
Almás - szilvalekváros puffancs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 2% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A fahéjas szilvadzsemhez

Összesen 937 kcal
  • 2% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A fahéjas szilvadzsemhez

Összesen 3741 kcal
  • 2% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A fahéjas szilvadzsemhez

Összesen 157 kcal
  • 2% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    360.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    200.3 g
  • Cukor
    136 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    308.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    609 micro
  • β-crypt
    107 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    288 micro
Összesen 937 kcal
  • 2% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    41.8 g

Zsír

  • Összesen
    49.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1440.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    266 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    153 mg
  • Foszfor
    605 mg
  • Nátrium
    301 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    801.3 g
  • Cukor
    545 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    1232.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    561 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    118 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    111 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    275 micro
  • Kolin:
    228 mg
  • Retinol - A vitamin:
    343 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    2435 micro
  • β-crypt
    426 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1152 micro
Összesen 3741 kcal
  • 2% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    60.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    25 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.5 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 157 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A fahéjas szilvadzsemhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az almát meghámozzuk, felkockázzuk, csepegtetünk rá pár csepp citromlevet, összekeverjük az őrölt fahéjjal és a vaníliás cukorral.
  2. Az élesztőt langyos tejben kevés cukorral felfuttatjuk.
  3. Miután felhabosodott, a tészta többi hozzávalójával puha tésztát gyúrunk belőle.
  4. Langyos helyen 15 percet kelesztjük.
  5. Ezután 8 egyforma gombócra osztjuk, és a gombócokat egyenként a tenyerünkben kilapítjuk, majd a közepére teszünk egy teáskanálnyi lekvárt, és egy púpos teáskanálnyit a fűszerezett almából.
  6. Gombócokat formálunk belőlük és a muffinpapírral kibélelt muffintepsi mélyedéseibe helyezzük őket.
  7. Tetejüket megkenjük étolajjal, és kb. 10 percet hagyjuk még kelni őket.
  8. Sütőben pirosra sütjük.
  9. Mikor langyosra hűlt, a tetejét porcukorral megszórhatjuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 107
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6826
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 09.

Ajánló

A fahéjas szilvadzsem helyett rakhatunk bele sima szilvalekvárt is (vagy aszalt vörösáfonyát, ha éppen van otthon). Süthetjük simán sütőlapon/tepsiben is, nem muszáj muffintepsiben, viszont így nem deformálódnak el, szép egyformák lesznek. Ebből a mennyiségből 8 darab lesz.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a kedvenc őszi süteményem: puha kelt tészta, illatos (legjobb, ha még langyos) fahéjas sült almával... Eredetileg aszalt vörösáfonyával és almával szoktam sütni, de most nem volt itthon, ezért fahéjas szilvadzsemet tettem bele az alma mellé, ezzel is legalább annyira jó lett!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A fahéjas szilvadzsemhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készül a lusta asszony „töltött" káposztája: haraszt nélkül is...

A töltött káposzta egy igazi magyar klasszikus, amely minden ünnepi asztalon megállja a helyét, de az elkészítése nem éppen a leggyorsabb feladat. Aki kóstolta, már, tudja, hogy az íze minden fáradozást megér, de mi van akkor, ha valaki szeretné élvezni ezt az ízvilágot a hosszadalmas előkészületek nélkül? Itt jön képbe a lusta asszony „töltött" káposztája, amely haraszt (káposztalevél) nélkül, egyszerűbb és gyorsabb formában hozza el a klasszikus töltött káposzta ízét. Ez az étel nemcsak praktikus, de ugyanolyan laktató és finom, mint az eredeti változat.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...