Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Habos rizs

Habos rizs
Habos rizs
60 perc / előkészület: 30 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kis gyermekkorom óta ezt a desszertet csinálja édesanyám karácsonykor. Imádom. Vagyis az egész család imádja. Mikor elköltöztem otthonról, elsők között volt ez a recept, amit anyukámtól elkértem. Azóta kedvesem is imádja, és persze bátyám menyasszonya is (ragályos a dolog:) ).

És persze ha megyünk haza karácsonyozni, még mindig van ilyen finomság vacsora után. Csak anyukám azóta már többszörös adagot csinál, csomagol bátyáméknak, és nekünk is egy külön edénybe. Mert hát ugye a hazai az igazi.:)

hozzávalók / 6 adag

a rizs főzése

a hab elkészítése

a csokiöntet

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A rizshez valókat összekeverjük, felforraljuk, majd utána kis lángon kb. 20 percig főzzük, vastag falú lábosban, ha van, vasat is tehetünk alá, hogy biztos ne égjen le. 
  2. 20 perc után lekapcsoljuk, és jól kihűtjük. A fedőt NEM SZABAD közben levenni, hisz a fedő alatt még puhul a rizs.
  3. Ha jól lehűlt, általában csomós lesz, azt kézzel vagy villával nagyjából szétnyomkodjuk.
  4. A rizs hűlése közben felverünk 4-5 dl tejszínt egy vaníliás cukorral és 2-3 ek. cukorral. Ha jó kemény, akkor ezt összekeverjük a rizzsel, és egy tálba tesszük. (Lehet valakinek sok ez a tejszín mennyiség, ez nekem sem jön mindig tökéletesen össze. Lényeg, hogy azért több legyen a rizs, mint a tejszín.)
  5. Még 3 dl tejszínt felverünk csak úgy, önmagában. Félretesszük.
  6. A csokiöntethez a hozzávalókat összekeverjük, és felforraljuk (megolvasztjuk a kakaót).
  7. A habos rizses egyvelegre csorgatunk az öntetből, majd erre halmozzuk a felvert habot, és a legvégén a maradék olvasztott csokival meglocsoljuk (csíkokat, pöttyöket teszünk rá).
  8. Irány 1 napra (éjszakára) a hűtő.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 16 975
elküldve: 3
receptkönyvben: 214
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: 1

szakács

Szandi

Mióta szakács: 2010.02.24.
13 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
szezon: tél
diéta: gluténmentes, tojásmentes
alkalom: karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tejszínes tejberizs, tejszínhabos rizs, csokiöntetes tejberizs tejszínhabbal

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

623
rizs 1 bögre
tej 7 dl
vaj 2 ek
vaníliás cukor 1 csomag
cukor 2 ek
habtejszín 7 dl
vaníliás cukor 1 csomag
cukor 3 dkg
cukrozatlan kakaópor 1 ek
cukor 3 ek
víz 1 dl