Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejberizs ahogy mi szeretjük

Tejberizs ahogy mi szeretjük
Tejberizs ahogy mi szeretjük
25 perc / előkészület: 5 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tudom, hogy a legtöbben víz és tej keverékével készítik a tejberizst, de a mi családunk így szereti, csak tejjel. Annyi a titka, hogy fémszínű edényben, tehát nem zománcosban kell csinálni, és folyamatosan kevergetni kell, és akkor nem fog leégni.

hozzávalók / 2 adag

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet felforraljuk egy edényben. Közben a rizst több lében, alaposan megmossuk, és leöntjük róla a vizet.
  2. Ha felforrt a tej, akkor beleöntjük a rizst, majd a cukrot, és folyamatosan kevergetve megfőzzük, amíg besűrűsödik.
  3. Ha besűrűsödött, akkor levesszük a tűzről, lefedjük, és pár percig állni hagyjuk.
  4. Ízlés szerint ízesítjük kakaóporral, fahéjjal, gyümölccsel, öntettel, ki ahogy szereti.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 21
össznézettség: 43 661
elküldve: 0
receptkönyvben: 155
elkészítve: 17/17
Facebookon megjelent: -

szakács

bobbenetkee

Mióta szakács: 2014.12.24.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
diéta: gluténmentes, tojásmentes
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tejberizs, tejben főtt rizs, tejberizs másképp

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

555
tej 8 dl
rizs 12 dkg
cukor 6 dkg