Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Habos puncsos

Habos puncsos
Habos puncsos
75 perc / előkészület: 30 perc főzés: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a recept a Sütemények című szakácskönyvemből való. A receptben megmarad 2 tojássárgája, azt vagy panírozáshoz vagy rántottába stb. fel lehet használni. A süteményt csak másnap lehet szépen szeletelni, különben szétesik. Mi nem bírtuk kivárni, első nap megkóstoltuk. Egy nagyobb szelet is elegendő belőle, annyira laktató.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához a lisztet és a sütőport a vajjal morzsoljuk el, majd a cukorral, a tojások sárgájával és 1,5 dl tejjel gyúrjuk össze.
  2. Lisztezett deszkán nyújtsuk 3 darab, kb. 30×30 cm-es lapokká, és sütőpapírral bélelt tepsiben süssük egyenként, előmelegített sütőben kb. 12 percig.
  3. Ha kihűltek, az egyiket törjük össze, a maradék tejjel forrázzuk le.
  4. A krémhez a vajat a cukorral keverjük habosra, a rummal, a baracklekvárral, és a kakaóporral ízesítsük, majd az összetört és tejjel leforrázott laphoz adjuk. Ezt a krémet a két tésztalap közé kenjük.
  5. A tetejére állítsuk a habbá vert tojásfehérjét vízgőz fölé, és a cukorral 4-5 percig verjük tovább, kenjük a tésztára, majd a megolvasztott csokoládét csorgassuk rá.
  6. Villával cifrázzuk meg, és hűtőben hagyjuk megdermedni.
  • sütési hőfok: 190°C
  • tepsi mérete: 30×30 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 49 631
elküldve: 63
receptkönyvben: 1 351
elkészítve: 27/52
Facebookon megjelent: 1

szakács

Miss Sweetly

Mióta szakács: 2012.03.15.
97 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

puncsszelet, puncsos sütemény, márványos puncsos

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Hoborc
Hoborc Fri, 2012-10-26 10:26

Elkészítettem, mert nagyon tettszet a kép. A tészta kezeléssel nem volt gondom. Viszont nagyon tömény és édes lett. Utólag adtam össze, hogy 50 dkg cukor van benne összesen, ami rengeteg.
Mivel a családnak ízlett, legközelebb csökkentett cukormennyiséggel próbálom meg.
Köszi a receptet!

Miss Sweetly
Miss Sweetly / Miss Sweetly Fri, 2012-10-26 12:33

Kedves Hoborc!
Mi sem szeretjük a tömény, édes süteményeket, viszont valaki így szereti. Ezért adtam meg az eredeti receptben leírt értékeket. Minden sütemény sütése előtt úgy szoktam eljárni, hogy jól átolvasom az egész receptet, azután ha soknak találom, akkor fele cukormennyiséget használok, mint amennyit megadnak. Így nem ér csalódás. Mindenesetre örülök, hogy ízlett, és köszönöm a visszajelzést!
Üdvözlettel: Miss Sweetly

Nosalty.hu
Nosalty.hu Wed, 2012-10-10 09:25

Kedves Szakácsunk!
Tiéd lett 2012.10.09. legnézettebb receptje!
Gratulálunk!
NoSalty.hu csapata

Katkabogar
Katkabogar / Katkabogar Fri, 2012-09-07 15:01

Kedves Miss Sweetly!
Hogyan csináltad a tésztát? Nekem nagyon nehezen állt össze, és nagyon szakad, így nyers állapotban, hiába lisztezem az alját... :( Olyasmi egy kicsit, mint egy linzer-tészta. Nem tudom sikerül-e a süti, hiába hogy jól néz ki...
Üdv: Katkabogar

Lilian
Lilian / Lilian Tue, 2012-10-09 16:34

Kedves Katkabogar!
"klepcsa: Ha nem tudod kinyújtani a tésztát tedd 2 folpack közé úgy könnyebb."
Arra vigyázz, hogy ne lisztezd túl, mert akkor túl tömény lesz a tészta.

Miss Sweetly@ mi ezt Böbe-féle puncsosként ismerjük, nagyon finom süti. :)

Miss Sweetly
Miss Sweetly / Miss Sweetly Mon, 2012-09-10 23:52

Kedves Katkabogar!
Addig kell lisztezni a tésztát, amíg már nem ragad vagy szakad a tészta, de maradjon meg a linzer tészta állaga. Esetleg még az, hogy a tepsi hátoldalán kell kinyújtani a tésztát ahol sül majd, és akkor nem annyira tud elszakadni, ha elszakad, ott könnyű pótolni vagy össze foltozni. Más elképzelésem nincs, hogy mi lehetett a baj. Nekem nem volt vele gondom.

Miss Sweetly
Miss Sweetly / Miss Sweetly Fri, 2012-08-24 07:52

Kedves Éva-Anyóca!
Aki szeret sütni-főzni, egy ilyen álom után nem is tehetne másként! :)
Jó sütést és főzést, és én is szép hétvégét kívánok!
Miss Sweetly

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2012-08-23 23:09

Csoda guszta.:-o
Micsoda álmom lesz nekem az éjszaka!
Valószínű, hogy el is fogom készíteni az álmomban, tehát egyenes következmény, hogy ébren is.:-o
Köszönöm, szép hétvégét kívánok!
Éva-Anyóca

1895
finomliszt 50 dkg
sütőpor 1 csomag
vaj 25 dkg
cukor 20 dkg
tojássárgája 2 db
tej 4.5 dl
vaj 10 dkg
cukor 10 dkg
rum 3 ek
sárgabaracklekvár 3 ek
cukrozatlan kakaópor 3 ek
tojásfehérje 4 db
cukor 20 dkg
étcsokoládé 10 dkg