r
Nosalty Logó

Habos puncsos

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Miss Sweetly
Habos puncsos
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 1895 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 7571 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 340 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    25.7 g

Zsír

  • Összesen
    86 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    299 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1610.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    432 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    608 mg
  • Nátrium
    390 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    256.3 g
  • Cukor
    149 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    637 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    624 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    154 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    143 micro
Összesen 1895 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    102.9 g

Zsír

  • Összesen
    344.1 g
  • Telített zsírsav
    207 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    98 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1195 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6440.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    239 mg
  • Kálcium
    1730 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    439 mg
  • Foszfor
    2433 mg
  • Nátrium
    1560 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1025 g
  • Cukor
    597 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    313.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2548 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    222 micro
  • Kolin:
    457 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2497 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    614 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    570 micro
Összesen 7571 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    289.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 340 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a lisztet és a sütőport a vajjal morzsoljuk el, majd a cukorral, a tojások sárgájával és 1,5 dl tejjel gyúrjuk össze.
  2. Lisztezett deszkán nyújtsuk 3 darab, kb. 30×30 cm-es lapokká, és sütőpapírral bélelt tepsiben süssük egyenként, előmelegített sütőben kb. 12 percig.
  3. Ha kihűltek, az egyiket törjük össze, a maradék tejjel forrázzuk le.
  4. A krémhez a vajat a cukorral keverjük habosra, a rummal, a baracklekvárral, és a kakaóporral ízesítsük, majd az összetört és tejjel leforrázottlaphoz adjuk. Ezt a krémet a két tésztalap közé kenjük.
  5. A tetejére állítsuk a habbá vert tojásfehérjét vízgőz fölé, és a cukorral 4-5 percig verjük tovább, kenjük a tésztára, majd a megolvasztott csokoládét csorgassuk rá.
  6. Villával cifrázzuk meg, és hűtőben hagyjuk megdermedni.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Tepsi mérete: 30×30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 744
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 50712
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 22.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Habos puncsos
Miss Sweetly 97 recept

Ez a recept a Sütemények című szakácskönyvemből való. A receptben megmarad 2 tojássárgája, azt vagy panírozáshoz vagy rántottába stb. fel lehet használni. A süteményt csak másnap lehet szépen szeletelni, különben szétesik. Mi nem bírtuk kivárni, első nap megkóstoltuk. Egy nagyobb szelet is elegendő belőle, annyira laktató.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek