r
Nosalty Logó

Konyakmeggyes szelet babapiskótával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Konyakmeggyes szelet babapiskótával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A krémhez

A mázhoz

Összesen 1007 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A krémhez

A mázhoz

Összesen 6039 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A krémhez

A mázhoz

Összesen 284 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    46.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    671.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    217 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    230 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    132.2 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    367 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    345 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    264 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 1007 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.8 g

Zsír

  • Összesen
    279 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    120 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    71 g
  • Koleszterin
    442 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4029.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    1303 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    276 mg
  • Foszfor
    1379 mg
  • Nátrium
    911 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    793.1 g
  • Cukor
    362 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    117.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2202 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    243 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    392 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2068 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    1586 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    526 micro
Összesen 6039 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    189.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.3 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    5.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 284 Kcal
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A krémhez

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A lapokhoz a hozzávalókat összegyúrjuk, majd kettévesszük, kisodorjuk, és lisztezett tepsi hátán 2 lapot sütünk.
  2. A meggyet öszekeverjük 2 ek aromával, egy kicsit állni hagyjuk, és alaposan lecsepegtetjük.
  3. A pudingport 2 dl tejjel csomómentesre keverjük, és a maradék tejet felforraljuk. Hozzáöntjük a pudinporral elkevert tejet, és folytonos keverés mellett sűrűre főzzük. Még forrón belekeverjük a cukrot, majd teljesen kihűtjük. Ha kihűlt, a szobahőmérsékletű Ramaval vagy vajjal habosra keverjük.
  4. A babapiskótát feldaraboljuk, majd a lecsepegtetett meggyel együtt belekeverjük a krémbe.
  5. Az alsó lapot megkenjük a krémmel, befedjük a másik lappal, és csokimázzal vonjuk be. A mázhoz a csokit és az olajat összemelegítjük, és ha hűlt, a sütire kenjük.
  6. Összeállítás után egy éjszakán át alufóliával lefedve hagyjuk a hűtőben, és másnap szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24×34
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 23
  • 7 napos nézettség: 149
  • Össznézettség: 437257
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 13.

Ajánló

A savoiardi piskóta hamar bepuhul, nem kell bemártani semmibe felhasználás előtt.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A Rama süteményeskönyvben található a recept eredetije. Változtattam a krémen, és piskóta helyett babapiskótát használtam, mert így jóval egyszerűbb. Nagyon finom és dekoratív süti.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Nagyon szép. Egyszer?nek t?nik talán még nekem is sikerülhet. A szép sütikkel mindig bajban vagyok:) Szép napot! Bogi

Törölt felhasználó

Köszi Bogi. Egyáltalán nem bonyolult, biztosan sikerül, miért ne sikerülne? :) Neked is további szép napot! Livi

TraRita

Kedves Klivi! Csodaszép lett a sütid! Már készítettem hasonlót, de mentem a Te receptedet is és ezt is elkészítem! Szép hétvégét! Üdv: Rita

Törölt felhasználó

Köszi Rita! :)

Fahéj

Kedves Livi! Jaj, de nagyon-nagyon szép! Már keresem is az alkalmat, mire süssem meg. :)) Üdv: Fahéj

Törölt felhasználó

Köszönöm Fahéj! Szerintem jó alkalom egy sima hétvége is, amikor együtt a család. Megéri megsütni, tényleg finom. Üdv. Livi

Csaba Magdi

lopom !! Holnap sütöm...Gyönyör? ! Üdvözlettel Magdi.

Törölt felhasználó

Köszi Magdi, remélem ízlik majd! Üdv. Livi

kati.57

Köszi a receptet holnap meg sütöm.Nagyon guszta.Szia!!!

Törölt felhasználó

Jó sütést! :)

NovakAndi

Kedves Livi, csak ezzek a speciális gluténmentes babapiskótával jó a recept, vagy más babapiskótát is lehet használni hozzá? Köszi, Andi

Törölt felhasználó

Nem hiszem, hogy gluténmentes lenne. Bármelyik áruházlánc boltjaiban lehet kapni, az egyik fele cukros és alapból puhább, mint a sima babapiskóta.

NovakAndi

Köszi!

juharszirup51

Ez nagyon finom lehet! :) Muszáj megcsinálnom! Szép hét végét és jó sütögetést!:) Üdv: Judit

Törölt felhasználó

Köszi, és viszont kívánom! :)

Törölt felhasználó

Nagyon gusztusos szép süti ,s?t finom is.Egy gondom van,mekkora tepsire van méretezve.

Törölt felhasználó

24x34 cm-es tepsi hátán sütöttem a lapokat. Kb. ekkora terület? megfelel? hozzá.

Törölt felhasználó

Köszönöm ,köszönöm holnap neki fogok és elkészitem .

Törölt felhasználó

Kedves Livi! Egy kérdés még eszembe jutott...összeállításnál megfordítod a tepsit és abban rakod egymásra a krémet és a lapokat? Kérlek nézd el nekem hogy ilyeneket kérdezek...ritkán sütök ilyen csodákat... Köszi: Bogi

Törölt felhasználó

A sütit tálcán rakom össze, alul az egyik lap, rá a krém, aztán a fels? lap. Érdemes akkora tálcára tenni, amekkora a h?t?be is befér,mert egy éjszakán át hagyom letakarva, így könnyebb szeletelni.

Törölt felhasználó

Köszönöm Livi!

Törölt felhasználó

Ha hidegen teszed bele a krémet, megpuhul a lap és a babapiskóta rendesen?

Törölt felhasználó

Igen, megpuhul, ezért kell alufóliával betakarni, és hagyni legalább egy éjszakát. Látszik a képen is, hogy szépen tudtam szeletelni, mert bepuhult minden.

Törölt felhasználó

Kedves Livi! Áruld el nekem,hogy hogyan csinálod azt,hogy Neked minden gasztronómiai KÖLTEMÉNYED ilyen gyönyör?!!!Csak ámulok és bámulok. Nagyon ügyes vagy! A képek is olyan csodásak,gratulálok Neked. Kata

Törölt felhasználó

Köszönöm, de ez túlzás... :)

kalo.jozsefne

Húdekár,hogy késön vettem észre,még ma megsütöttem volna,de se baj,vasárnapra meglessz sütve,írni fogom,hogy sikerült!!!köszike.

Törölt felhasználó

Sok sikert, és várom a véleményt! :)

Csiki Piroska

Egyszer?en gyönyör?: a süti, a fotó, a színek harmóniája, minden tökéletes. Piroska

Törölt felhasználó

Köszönöm Piroska!

Törölt felhasználó

Biztos olyan finom lehet mint amilyen jól néz ki meg fogom csinálni !!!!

Törölt felhasználó

Finom bizony, érdemes kipróbálni! :)

Nagyné Nagy Mária

Kedves Livi! Gratulálok, nagyon szép és biztosan nagyon finom is ez a sütemény. Elmentettem, alig várom, hogy elkészítsem. Köszönöm. szép tavaszt kívánok. mari

Törölt felhasználó

Köszönöm Mari, viszont kívánom én is!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A krémhez

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.