Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Habos meggyes 2.

Habos meggyes 2.
Habos meggyes 2.
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (31)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A nagyapám nővére sütötte ezt a habos meggyest, amikor még nagyon kicsi voltam, de a recept nem maradt meg. A munkatársam anyósa viszont a múltkori céges névnapozásra ezt sütötte meg, én pedig azonnal elkértem a receptet, és alig vártam a meggyszezont. A tojásfehérjét eredetileg 60 dkg cukorral csinálta, de én azt nagyon sokaltam, azért vettem le kevesebbre a mennyiséget. Illetve Ő gőz felett verte fel a tojásfehérjét, én nem bonyolítottam túl, de így is nagyon jó lett.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztbe beleszórjuk a sütőport, majd a többi hozzávalót is beletesszük, és összegyúrjuk a tésztát.
  2. Kinyújtjuk a tepsibe, majd megszúrkáljuk az alját.
  3. A tésztát megszórjuk zsemlemorzsával, majd a kimagozott meggyet rászórjuk egyenletesen.
  4. Betesszük az előmelegített sütőbe, és 20 percig sütjük.
  5. Közben jó keményre felverjük a tojásfehérjét a cukorral.
  6. Kivesszük a sütőből a tésztát, rákenjük a tojáshabot, és nagyjából 10-15 percig sütjük még.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: gáztepsi cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 26
össznézettség: 53 693
elküldve: 9
receptkönyvben: 766
elkészítve: 30/38
Facebookon megjelent: -

szakács

Eleison

Mióta szakács: 2011.04.21.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
szezon: nyár
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

gyúrt aljú meggyes, habos meggyes szelet

Hozzászólások (31)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Laub Judit
Laub Judit Sat, 2016-11-12 13:22

Ma megcsináltam , a morzsa helyett pirított dióval és a hab tetejére szórtam mandula forgácsot. Isteni finom

ukkamama
ukkamama Sun, 2014-06-01 13:51

Drága Mamácskám is így csinálta. Most 94 éves, meglepem vele. Az a gondom csak, hogy cukrosat nem nagyon ehet már. Pedig ezek a gyümölcsösek a kedvencei. A receptjére félig emlékeztem, de ha megkérdezem nagyon szigorúan néz rám ... :) Köszönöm hogy feltetted !!!

Racinger
Racinger Sat, 2013-03-30 13:53

Fantasztikus, hogy rátaláltam erre a receptre!!!!!!! Utoljára nagymamám sütött ilyent anno...most meg lapozgattam, hogy mi legyen a hétvégi sütés alany, hát mostmár nem kérdés :))))) Lázba jöttem amint megláttam :D Annyit reformálok rajta, hogy kipróbálom a fennebb említett piritott diót zsemlemorzsa helyett :) és természetesen mint mindenből, egyenesen dupla adagot sütök! Majd írok, hogy milyen lett :D

gabka
gabka / gabka Fri, 2012-06-29 16:15

Hát ez isteni volt! Köszönöm a receptet. Bár 50 dkg cukorral készítettem a habot gőz felett, a meggy tetejét szokásomhoz híven jól megszórtam fahéjjal, és nem zsemlemorzsát használtam, hanem pirított darált diót, mert szerintem az sokkal finomabb :-)

Eleison
Eleison / Eleison Tue, 2011-11-01 12:33

Rucerka, ki fogom próbálni a te módszeredet is, de sajnos elég türelmetlen vagyok mindig, mert már enném a sütit, és nem akarom húzni az időt.:)

rucerka
rucerka Tue, 2011-11-01 10:53

Isteni süti, Én is a nagymamámtól örököltem, ugyan ez mindenben, de a habhoz nálam is több cukor van, 50dkg, és gőz fölött verni. Én is egyszerűsítettem már, hogy nem gőz fölött vertem fel, de visszatértem az eredetihez, mert úgy jobb a hab, és tartósabb is.:) Ja és nem sütöm, hanem inkább "szárítom" mint a habcsókot, de csak adíg, míg a teteje kérget kap.:)

hsgyorgyi
hsgyorgyi Wed, 2011-07-20 16:25

Sziasztok!
Sajnos nem találom a tepsi méretét és nem szeretném , ha lapos lenne.
Ha valaki tudna segíteni nagyon megköszönném!

ízsyke
ízsyke / ízsyke Fri, 2011-07-01 15:31

HHHÚÚÚÚ :))))

Nagyon szépen köszönöm ezt a fincsi süti receptet...előkerültem végre:))
Isteni volt mindenkinek nagyon tetszett,de egy kicsit megvariáltam mert még főztem bele egy vaníliás pudingot és a meggyet abba kevertem bele és azt tettem a tészta tetejére és azután a tojásfehérjét....hmmmm isteni lett:))) köszönöm,köszönöm

Juliska12
Juliska12 Thu, 2011-06-30 16:25

Nagyon jó kis recept, én is meg fogom sütni. A tetejére a tojáshabot viszont én úgy fogom készíteni (már a Rákóczi-túrósnál bevált. "Andi-konyhája recept), hogy a cukrot annyi vízzel öntöm fel egy lábasban amennyi éppen ellepi és keverés nélkül felfőzöm, hogy gyöngyözzön - nem szabad keverni - és ezt a forró szirupot a már 3/4-ig felvert tojásfehérjéhez csurgatom, és közben folyamatosan verem. Így nagyon jó állaga lesz. :-)

illesera
illesera Thu, 2011-06-30 20:08

szia,
és utána, ha rákened ezt a habot a sütire, akkor még beteszed a sütőbe sülni egy kicsit ?
Vagy csak rákened és kész ?

köszi a választ előre is,
üdv
era

szepesiani
szepesiani Mon, 2011-06-27 21:01

kjjs
Én is hasonlóan készítem csak morzsa helyett a meggyet felfőzöm búzadarával, és a tésztából rácsot csinálok a meggy töltelékre. De biztos így is finom.

Eleison
Eleison / Eleison Mon, 2011-06-27 21:06

Ki fogom próbálni a búzadarás variációt, jó ötlet, de a rácsozáshoz már nem biztos, hogy lesz türelmem.
Finom ám, alig győzöm sütni.:)

Eleison
Eleison / Eleison Mon, 2011-06-27 17:59

Nagyon boldog születésnapot kívánok Neked.:)
Biztos vagyok benne, hogy jól fog sikerülni a süti is.:)

ízsyke
ízsyke / ízsyke Mon, 2011-06-27 23:04

Nagyon szépen köszönöm kedves Tőled :) Holnap beszámolok a végeredményről !

ízsyke
ízsyke / ízsyke Mon, 2011-06-27 17:51

Holnap lesz a szülinapom :) ezt megsütöm !
Köszi a tippet és beszámolok a végeredményről :)

642
finomliszt 30 dkg
tojássárgája 6 db
disznózsír 5 dkg
cukor 2 ek
sütőpor 1 csomag
1 csipet
tej 4 ek
zsemlemorzsa 2 ek
meggy 1 kg
tojásfehérje 6 db
cukor 30 dkg