Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szilvás lepény Vicikótól

Szilvás lepény Vicikótól
Szilvás lepény Vicikótól
55 perc / előkészület: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A nyár vége - ősz eleje egyik sláger gyümölcse a szilva. Mivel nagyon szeretem, idén sem múlik el ez az időszak úgy, hogy ne süssek szilvás sütiket. Ez az egyik kedvenc! 

Tulajdonképpen, amilyen gyorsan elkészül, szinte olyan gyorsan el is fogy. 

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szilvát megmossuk, kimagozzuk, és negyedekbe vágjuk. Egy 22 x 30 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk. A sütőt előmelegítjük 190 °C-ra (alsó-felső sütés).
  2. A vajat habosra keverjük a por- és vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját. A fehérjéket egy csipet sóval habbá verjük, és a liszttel felváltva óvatosan a vajas-cukros keverékbe forgatjuk. Hozzáadjuk a rumot, elkeverjük, és a tésztát az előkészített tepsibe simítjuk.
  3. A szilvákat ráhalmozzuk, óvatosan kissé bele is nyomhatjuk. A barna cukorba belekeverjük az őrölt fahéjat, és egyenletesen rászórjuk a tésztára.
  4. Az előmelegített sütőbe tesszük, és kb 40 perc alatt készre sütjük. Amint megsült, a sütőpapír segítségével kivesszük a tepsiből, és rácsra téve hagyjuk kihűlni.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 22x30 cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 16
össznézettség: 13 690
elküldve: 8
receptkönyvben: 183
elkészítve: 14/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Vicikó

Mióta szakács: 2011.04.25.
251 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

kevert süti szilvával, szilvás pite,

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Adriennke26
Adriennke26 / Adriennke26 Wed, 2016-09-28 10:26

Megsütöttem a hétvégén, tapasztalataim a következők:
- 80 dkg szilva nagyon sok, nekem kb. 40-50 dkg is elég volt
- biztos, ami biztos, én raktam bele kb. 2 teáskanálnyi sütőport
- még 10 percet sütöttem 170 fokon légkeveréssel, anélkül nem lett volna jó
- a tészta állaga nyersen elég furcsa volt, de megsülve egész jó volt
- 2 naposan szerintem finomabb volt, mint frissen

jade62
jade62 Sat, 2015-09-12 18:49

Szia! Most készülök ezt megsütni, de elbizonytalanodtam, hogy sem sütőpor, sem élesztő nem kell bele. Biztos? :)

433
porcukor 100 g
vaj 200 g
tojás 5 db
finomliszt 200 g
vaníliás cukor 1 csapott ek
szilva 800 g
barna cukor 2 ek
fahéj 1 kávéskanál
rum 50 ml