r
Nosalty Logó

Habos krémes linzer

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
TraRita
Habos krémes linzer
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tésztához

Habhoz

Krémhez

Összesen 976 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tésztához

Habhoz

Krémhez

Összesen 5858 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tésztához

Habhoz

Krémhez

Összesen 345 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.2 g

Zsír

  • Összesen
    46.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1015.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    273 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    401 mg
  • Nátrium
    240 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    126.2 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    378 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    357 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    256 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    157 micro
Összesen 976 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97.2 g

Zsír

  • Összesen
    277.2 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    136 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    76 g
  • Koleszterin
    868 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6091.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    202 mg
  • Kálcium
    1641 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    380 mg
  • Foszfor
    2403 mg
  • Nátrium
    1440 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    757.4 g
  • Cukor
    428 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    272.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2270 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    48 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    225 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    266 micro
  • Kolin:
    776 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2140 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    1538 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    939 micro
Összesen 5858 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    16.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    358.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.6 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 345 Kcal

Hozzávalók

Tésztához

Habhoz

Krémhez

Elkészítés

Tésztához

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és fél órára hűtőbe tesszük.
  2. Elkészítjük a habot: a fehérjét habbá verjük, beletesszük a porcukrot, és fényesre dolgozzuk.
  3. A tésztát két részre osztjuk, kinyújtjuk, és a papírral bélelt tepsire tesszük. A lapokat megkenjük baracklekvárral,elosztjuk a habot, elkenjük, majd megszórjuk a mandulával.
  4. 180 fokos sütőben külön-külön megsütjük.
  5. A tejben felfőzzük a pudingot, és kihűtjük.
  6. A margarint habosra keverjük a cukorral, majd a kihűlt pudinggal összedolgozzuk.
  7. A krémet betöltjük a két lap közé, hűtőbe tesszük pár órára, és máris szeletelhetjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x25
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 11
  • 7 napos nézettség: 28
  • Össznézettség: 31039
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 01.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Habos krémes linzer
TraRita 118 recept

Web cukiból származik a recept. Na, mondanom sem kell, nem sokáig állt a hűtőben.:D Eredeti receptben dióval készítik, de arra nem vágytam, így esett a választásom a mandulára. Nem bántam meg!

Hozzászólások (11)

Törölt felhasználó

Nagyon guszta,biztos finom is! Szép napot!

Törölt felhasználó

Valami itt nem stimmel! Odáig vettem az adást 1/kell a tészta 2/ kell egy pudingos krém és 3/ kell a tojáshab.De ne mondjátok már ( lásd 3.pontotok), hogy a lekvárral megkent, sütésre váró tésztát a tojásfehérje habjával sütitek meg.Annak a teteje 180 fokon 15 perc alatt olyan lesz mint a néger feneke!Mit nézek rosszul?

TraRita

Azért a néger feneke messze van! Lehet, hogy még nem láttál olyat? :D Süt?t?l nagyon sok minden függ, ha azt meg tudod mondani, hogy 15 perc alatt elég a hab, akkor ezt is tudnod kell! 0-12 perc az átlagos id? a lapok sütéséhez. Ha jól megnézted, akkor láthatod, hogy 2 perc sütési id?t adtam meg a két lapnak, alsó-fels? sütésen. Ezt elosztod máris ott a 1 perc laponként.

Törölt felhasználó

Kösz a választ,mert számomra így lett kerekebb az egész! Ja, és néger feneket még tényleg nem vizsgáltam, 1 percig sem! :-)

TraRita

Szívesen! :)

TraRita

mármint 10 perc laponként :)

Törölt felhasználó

A 25 dkg-os vagy az 50 dkg-os margarin fele?

TraRita

25-ös fele

Törölt felhasználó

köszönöm szépen már neki is állok csinálni!! :)

Szamóca

isteni finom többször is megfogom sütni

TraRita

Katika! Örülök, hogy ízlik! :)

Pintér Lászlóné

Szuper lett, bár én egy kicsit változtattam rajta..- mint általában mindig - margarin helyett vaj, a tejet a pudingnál tejszínnel helyettesítettem, és darált pirított mogyoróval dúsítottam kb. 10 dkg -így végül is mogyorós vaninliás krémmel töltöttem meg, a tetejére darabolt dió..kalóriát nem számolva ...-de a végeredmény egy csoda!!

FarkasAni

Én ezt megsütöm karácsonyra! Köszi a receptet :)

TraRita

Nem bánod meg! :)

Törölt felhasználó

Ez a süti mennyei! Karácsonyra dupla mennyiséget sütök bel?le! Kata

TraRita

Tényleg az! :)

vargabridzsi

Sziasztok. Azt szeretnem kerdezni hogy mekkora a tepsimeret? Koszonom

TraRita

30 x 25, de megadtam az adatoknál! :)

fiibiix

A legnagyobb kedvencünk ez a süti! Másnap a legfinomabb szerintem, de nagyon nehéz úgy intézni, hogy maradjon másnapra :) Ezért cselhez folyamodom, délután megsütöm a lapokat, és csak este kenem meg, amikor alszanak a gyerekek, így van ideje egy éjszakát állni a h?t?ben! És nem utolsó sorban, én egyedül nyalakodhatom ki a krémes láboskát :) Örök hála és köszönet ezért a receptért!

TraRita

Nagyon örülök, hogy ekkora sikere van! :) Milyen rafinált vagy, hogy este töltöd be! :D

libaláb

Esetleg... jó ötlet lenne a hozzávalókhoz is odatenni a baracklekvárt, mert én most úgy jártam, hogy megvettem hozzá mindent a lista szerint, gondoltam lefekvés után elkészítem, reggelre meglepem a családot a kész sütivel, de most itt állok tanácstalanul, mert sajnos pont nincs itthon lekvár. Na nem tragédia azért, majd reggel veszek, csak így holtbiztosan nem lesz ideje állni, a végeredményre azonnal le fognak csapni. :)

libaláb

Elkészült a nagy m?, el is fogyott majdnem. Nekem kicsit puhácskák maradtak a lapok, szétestek szeleteléskor, de az íze fantasztikus, mindenkit levett a lábáról.

Hozzávalók

Tésztához

Habhoz

Krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek