r
Nosalty Logó

Berliner

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Skorpió
Berliner
adag
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A linzertésztához

A töltelék folyékony részéhez

A töltelék száraz részéhez

A piskótarácshoz

Összesen 2158 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A linzertésztához

A töltelék folyékony részéhez

A töltelék száraz részéhez

A piskótarácshoz

Összesen 8629 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A linzertésztához

A töltelék folyékony részéhez

A töltelék száraz részéhez

A piskótarácshoz

Összesen 331 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.4 g

Zsír

  • Összesen
    98.4 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    342 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1220.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    148 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    144 mg
  • Foszfor
    490 mg
  • Nátrium
    368 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    290.8 g
  • Cukor
    141 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    208.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    439 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    133 micro
  • Kolin:
    237 mg
  • Retinol - A vitamin:
    431 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    323 micro
Összesen 2158 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    145.8 g

Zsír

  • Összesen
    393.6 g
  • Telített zsírsav
    137 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    144 g
  • Koleszterin
    1367 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4880.7 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    229 mg
  • Kálcium
    594 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    575 mg
  • Foszfor
    1958 mg
  • Nátrium
    1473 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1163.2 g
  • Cukor
    563 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    835.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1757 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    202 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    533 micro
  • Kolin:
    948 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1726 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    368 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1291 micro
Összesen 8629 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    188 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.8 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 331 kcal

Hozzávalók

A linzertésztához

A töltelék folyékony részéhez

A töltelék száraz részéhez

A piskótarácshoz

Elkészítés

A linzertésztához

  1. Elkészítjük a linzertésztát: A vajat a liszttel és a dióval elmorzsoljuk, majd a porcukorral, pici citromreszelékkel és a tojássárgával tésztává gyúrjuk. A tésztát negyed-fél órára hűtőbe helyezzük.
  2. A folyadék rész anyagait felforraljuk, a száraz részt kimérjük, és összekeverjük (a fűszerekkel nem kell spórolni).
  3. A száraz keveréket leöntjük a forró folyadékkal, és összekeverjük (ha szükséges, adhatunk hozzá még kevés forró vizet; esetleg a töltelékbe keverhetünk még pár kanál lekvárt, hogy ízesebb legyen).
  4. A linzertésztát kinyújtjuk egy szilikonpapíros tepsibe, és megszúrkáljuk villával (hogy ne púposodjon fel sütéskor).
  5. Berakjuk a tésztát sülni (7-10 perc), és közben elkészítjük a piskótát.
  6. A tojások szétválasztása után a tojásfehérjét felverjük a cukorral jó kemény habbá. A tojássárgáját elkeverjük, és ebbe óvatosan elkeverjük a tojásfehérje habot, majd haóvatosan gyors mozdulatokkalelkevertük, jöhet bele a liszt.
  7. Az elősült linzerlapot kivesszük a sütőből, és megkenjük a lekvárral.
  8. A lekvár tetejére a tölteléket rakjuk, és elegyengetjük, elsimítjuk (vizes kézzel/késsel egyszerűbb).
  9. A töltelék tetejére kerül a piskóta: csillagcsöves nyomózsákba töltjük a piskótát (nyomózsák hiányában tiszta zacskóba töltve, kis csücskét levágva készíthetjük), és díszítjük a süteményt átlósan, majd erre keresztbe.
  10. A díszített sütményt visszatesszük a sütőbe még kb. 20-25 percre, majd a megsült sütit kihűlt állapotban szeleteljük fel.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 34x32
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 276
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 46785
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 19.

Ajánló

Szuper süti egy vasárnapi ebéd után elfogyasztva. Akár olyan változatát is el tudom képzelni, hogy a töltléket dió helyett kókusszal vagy mandulával készítjük, és azoknak megfelelően ízesítjük.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Berliner
Skorpió 49 recept

A Berliner egy meglehetősen régi recept, és most pici változtatással készítettem el. Néhány fáziskép itt.

Hozzávalók

A linzertésztához

A töltelék folyékony részéhez

A töltelék száraz részéhez

A piskótarácshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek