r
Nosalty Logó

Berliner

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Skorpió
Berliner
adag
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A linzertésztához

A töltelék folyékony részéhez

A töltelék száraz részéhez

A piskótarácshoz

Összesen 2158 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A linzertésztához

A töltelék folyékony részéhez

A töltelék száraz részéhez

A piskótarácshoz

Összesen 8629 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A linzertésztához

A töltelék folyékony részéhez

A töltelék száraz részéhez

A piskótarácshoz

Összesen 331 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.4 g

Zsír

  • Összesen
    98.4 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    342 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1220.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    148 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    144 mg
  • Foszfor
    490 mg
  • Nátrium
    368 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    290.8 g
  • Cukor
    141 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    208.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    439 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    133 micro
  • Kolin:
    237 mg
  • Retinol - A vitamin:
    431 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    323 micro
Összesen 2158 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    145.8 g

Zsír

  • Összesen
    393.6 g
  • Telített zsírsav
    137 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    144 g
  • Koleszterin
    1367 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4880.7 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    229 mg
  • Kálcium
    594 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    575 mg
  • Foszfor
    1958 mg
  • Nátrium
    1473 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1163.2 g
  • Cukor
    563 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    835.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1757 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    202 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    533 micro
  • Kolin:
    948 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1726 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    368 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1291 micro
Összesen 8629 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    188 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.8 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 331 Kcal

Hozzávalók

A linzertésztához

A töltelék folyékony részéhez

A töltelék száraz részéhez

A piskótarácshoz

Elkészítés

A linzertésztához

  1. Elkészítjük a linzertésztát: A vajat a liszttel és a dióval elmorzsoljuk, majd a porcukorral, pici citromreszelékkel és a tojássárgával tésztává gyúrjuk. A tésztát negyed-fél órára hűtőbe helyezzük.
  2. A folyadék rész anyagait felforraljuk, a száraz részt kimérjük, és összekeverjük (a fűszerekkel nem kell spórolni).
  3. A száraz keveréket leöntjük a forró folyadékkal, és összekeverjük (ha szükséges, adhatunk hozzá még kevés forró vizet; esetleg a töltelékbe keverhetünk még pár kanál lekvárt, hogy ízesebb legyen).
  4. A linzertésztát kinyújtjuk egy szilikonpapíros tepsibe, és megszúrkáljuk villával (hogy ne púposodjon fel sütéskor).
  5. Berakjuk a tésztát sülni (7-10 perc), és közben elkészítjük a piskótát.
  6. A tojások szétválasztása után a tojásfehérjét felverjük a cukorral jó kemény habbá. A tojássárgáját elkeverjük, és ebbe óvatosan elkeverjük a tojásfehérje habot, majd haóvatosan gyors mozdulatokkalelkevertük, jöhet bele a liszt.
  7. Az elősült linzerlapot kivesszük a sütőből, és megkenjük a lekvárral.
  8. A lekvár tetejére a tölteléket rakjuk, és elegyengetjük, elsimítjuk (vizes kézzel/késsel egyszerűbb).
  9. A töltelék tetejére kerül a piskóta: csillagcsöves nyomózsákba töltjük a piskótát (nyomózsák hiányában tiszta zacskóba töltve, kis csücskét levágva készíthetjük), és díszítjük a süteményt átlósan, majd erre keresztbe.
  10. A díszített sütményt visszatesszük a sütőbe még kb. 20-25 percre, majd a megsült sütit kihűlt állapotban szeleteljük fel.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 34x32
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 45026
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 19.

Ajánló

Szuper süti egy vasárnapi ebéd után elfogyasztva. Akár olyan változatát is el tudom képzelni, hogy a töltléket dió helyett kókusszal vagy mandulával készítjük, és azoknak megfelelően ízesítjük.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Berliner
Skorpió 49 recept

A Berliner egy meglehetősen régi recept, és most pici változtatással készítettem el. Néhány fáziskép itt.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Atyaég! Milyen régóta keresem ezt a receptet! Utoljára a gimi büféjében ettem ilyet és nagyon imádtam! Köszi a receptet, biztosan hamar el fogom készíteni!!! Szilvi

Skorpió

Szia Szuszi74! Örülök, hogy ki is fogod próbálni :) Jó sütést / étvágyat hozzá Remélem az íze is visszahozza a régi szép emléleket. Üdv: Skorpió

Törölt felhasználó

Csatlakozom az elöttem szólóhoz:gyerekkorom kedvenc sütije,szülinapomkor mindig rendelt anyukám a tortám mellé!Imádtam,és tök eltünt...nemrég sütöttem egy hasonlót,nem volt az igazi!Mentem a recit,s megsütöm amint lehet.(gondolom egy nap után még finomabb)

Skorpió

Szia Biribarika! Akkor remélem hasonlít a recept ahhoz, ami az emlékeidben van :) Így van, másnap finomabb, csak alig marad ;) Jó sütést, üdv: Skorpió

Boribon

Haha, nalunk az altalanos iskolai bufe nagy sztarja volt. En is nagyon szerettem, de sajnos eleg draga volt, azt hiszem, 16 Ft! A toltelekben nalunk nem voltak fuszerek es szerintem az edes morzsa az elozo naprol megmaradt sutik kevereke volt... De igy volt finom, koszi szepen a felidezest!

Skorpió

Szia Boribon! Hát nálunk a büfében nem lehetett kapni :( , ám nálunk a jó csokis isler volt a sláger :) Remélem ízleni fog ha elkészíted, szép napot! Üdv: Skorpió

Marianna1973

Mindenkivel egyetértek, régóta kerestem én is a receptet. Gyerekkori menzai íz, imádtam!

Skorpió

Szia Marianna1973! Örülünk, hogy lenyerte a tetszésed! Reméljük hamarosan el is készíted, és akkor is ízlik ;) Köszi, hogy írtál, szép napot, üdv: Skorpió

Törölt felhasználó

Megsütöttem,finom lett,de szerintem a töltelék túl édes lett a sziruptól,illetve a piskóta adag még fele mennyiségben is sok,mert öszesültek a rácsok.Azért máskor is meg fogom sütni:)

Skorpió

Kedves Biribarika! Nagyon örülök, hogy megsütötted, és hogy máskor is meg fogod. Ha túl édesnek találod, akkor legközelebb csak meleg lekvárt keverj hozzá, ill. annyi vizet, amennyit?l könnyebben elegyengeted a linzer felületén a tölteléket. Elég régen készítettem már, de ha soknak gondolod a piskótát a rácsnál, akkor csak annyit nyomj a tetejére, amennyi Neked tetszet?s. A maradékból piskótatallért is süthetsz egy másik tepsibe. Vagy marad a kevesebb tojás, és mellette a többi hozzávaló arányaiban csökkentett mennyiségben. Köszi hogy írtál, szép estét, jó sütögetést! Üdv: Skorpió

sz.wiolka

Én is nagyon régóta kerestem a receptet.Régen anyukám munka után minden héten 1x hozott egyet-egyet a papámnak és nekem,imádtuk.Nemrég vettünk nosztalgiázásképp 1-1 szeletet,hát...anyunak sem ízlett,és nekem sem :( Remélem minél hamarabb ki tudom próbálni,és finom lesz :)

Skorpió

Kedves sz.wiolka! Akkor én is nagyon remélem, hogy ez a süti olyan mint az emlékeidben. Majd írd meg hogy sikerült, és hogy esetleg hiányzik-e bel?le valami - én is tanulhatok :) További jó sütögetést, és kellemes húsvétot: Skorpió

Törölt felhasználó

Szia! Megsütöttem, nagyon finom, igazi békebeli ízek! Kösz!

Skorpió

Szia Taka11! Nagyon szivesen! Örülök, hogy ízlett:) További jó sütögetést! Üdv:Skorpió

Szilviaa

Szia! Karácsonyra ez a süti lenne az egyik kiválasztott.:) Érdekl?dnék, hogy a megadott mennyiség gáztepsire vannak e írva, és, hogy a töltelék milyen vastagságú benne kb? Köszönöm el?re is!

Skorpió

Kedves Szilvia! Örülök, hogy elkészíted. A sütit gáztepsiben sütöttem, a töltelék a linzer tésztánál 2-3* magasabb. Jó sütögetést, és jó hétvégét: Skorpió

Hozzávalók

A linzertésztához

A töltelék folyékony részéhez

A töltelék száraz részéhez

A piskótarácshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek