Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyekocka MrsSame konyhájából

Gesztenyekocka MrsSame konyhájából
Gesztenyekocka MrsSame konyhájából
40 perc / főzés: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A családban nagyon nagy kedvencek a gesztenyés sütemények. Gesztenyeimádók, ez igazán nekünk való! Ezért is készült ez a nagyon gesztenyés változat. A recept a blogomon is megtalálható.

hozzávalók / 8 adag

Tésztához

Krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A torta forma vagy tepsi aljába szabott sütőpapírt teszünk. A piskótához a tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét kemény habbá verjük gépi habverővel.
  2. Beleszórjuk apránként a cukrot és tovább habosítjuk. Kellőképpen legyen kemény, de szép sima legyen a hab, a cukorszemcsék oldódjanak fel benne. Végül a tojások sárgáját is belekeverjük egyesével.
  3. A lisztet és a kakaóport óvatosan kevertem bele. Egyenletesen keveredjen el a liszt és a kakaó. Buborékos, habos legyen a tészta állaga a bele dolgozott levegőtől. Beleöntöttem a formába a tésztát, elsimítottam.
  4. Mérsékelt hőfokon készre sütjük kb 30 perc alatt a piskótát. Rácsra borítjuk, lehúzzuk a sütőpapírt és hagyjuk kihűlni.
  5. Közben a krémhez a tejet a liszt és kakaó keverékével sűrű krémmé főzzük, hagyjuk kihűlni. A cukrot habosra keverjük a vajjal és a gesztenyemasszával. Hozzádolgozzuk a kihűlt krémet és kevés rumaromával ízesítjük. Rákenjük a kihűlt piskótára.
  6. Felverjük a tejszínhabot és a krémre simítjuk. Megszórjuk a tetejét csokoládéval. Hűtőbe tesszük pár órára.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 905
elküldve: 1
receptkönyvben: 108
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: 1

szakács

MrsSame

Mióta szakács: 2011.12.06.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

habos-gesztenyés sütemény, nagyon gesztenyés süti, gesztenyekocka habbal, gesztenye kocka

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Reset
Reset Sun, 2014-11-02 16:13

Nagyon jól hangzik a recept! A következő lesz, amit kipróbálok. Csak egy valamit nem tudok megérteni, amit nagyon sok receptnél látok: hogyan lehet egy ilyen finomnak ígérkező süteményt elrontani Hulalával? Semmi, de semmi köze a tejszínhabhoz, az íze nyomokban sem hasonlít rá, az állaga tényleg jobb, de akkor már inkább az íze legyen jobb...
Ez nem kritika akart lenni, csak aki esetleg kicsit kezdőbb szakács, annak ajánlanám, hogy ne csak ennél a sütinél, de másnál is válassza bátran a tejszínt Hulala helyett. Csak azért ide írtam, mert szerintem a gesztenye-tejszín páros klasszikus és verhetetlen, ne rontsuk el egy tejszínaromás habosított olajjal...

MrsSame
MrsSame / MrsSame Sun, 2014-12-28 14:24

A receptben elsősorban, azért szerepel Hullala, mert be akartam nevezni rá a receptversenyre,de mire felkerült az oldalra más is nevezett hasonló süteménnyel. Általában házi tejszín használok,de az a recepten sem mennyiségben sem semmi másban nem változtat. Egyetértek veled egyébként. Persze ha valaki tart attól, hogy nem lesz elég kemény a hab, akkor adjon hozzá egy habfixálót.

699
tojás 6 db
cukor 6 ek
finomliszt 4 evőkanál
cukrozatlan kakaópor 2 ek
gesztenyemassza 50 dkg
vaj 18 dkg
cukor 15 dkg
tej 5 dl
finomliszt 4 evőkanál
cukrozatlan kakaópor 2 g
rumaroma 3 ml
növényi habtejszín 5 dl
csokoládéforgács 4 ek