Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Habos emeletes mákos

Habos emeletes mákos
Habos emeletes mákos
50 perc / előkészület: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A felvert habot a tetején villával mintáztam.

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A máktöltelékhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit, kinyújtjuk, és egy magas falú tepsiben félig megsütjük.
  2. Közben elkészítjük a máktölteléket: a mákot a porcukorral, tejjel, rumaromával, reszelt citromhéjjal és a fahéjjal felfőzzük. Ezt rákenjük a linzertésztára, s visszatesszük a sütőbe 10-15 percre. 
  3. A tojásfehérjét habbá verjük a porcukorral, sóval, majd vízgőz felett tovább verjük és rákenjük a mákra.
  4. A sütőben még addig sütjük, amíg barnulni nem kezd a teteje. Inkább szárítsuk úgy, hogy fakanállal kitámasztjuk a sütő ajtaját.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 23x31x8 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 13 949
elküldve: 5
receptkönyvben: 205
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: -

szakács

urbine75

Mióta szakács: 2012.05.24.
11 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

mákos habos, mákos süti, mákos sütemény tojásfehérjehabbal

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

HZ1012
HZ1012 Wed, 2012-06-13 18:56

Ez nagyon nagyon nyamm. :) Mindenképpen kipróbálom. A tetején a habot én lehet, hogy egy másik recept szerint csinálom. Abban a félig felvert tojáshabba kell folyamatos keverés mellet vékony sugárban belecsorgatni a cukorból főzött, még forró, nagyon sűrű szirupot. Majd addig verni a robotgéppel, amíg olyan sűrű nem lesz mint a borotvahab.
Imádom ezeket a meglehetősen édes, habos sütiket. Túrós töltelékkel is. :)
Kösz a receptet!

620
finomliszt 30 dkg
margarin 20 dkg
porcukor 8 dkg
tojássárgája 2 db
tejföl 2 ek
sütőpor 1 kk
vaníliás cukor 1 csomag
mák 40 dkg
porcukor 25 dkg
tej 3 dl
rumaroma 4 ml
citromhéj 1 kk
fahéj 1 kk
tojásfehérje 7 db
porcukor 25 dkg
1 csipet