Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Habos diós-meggyes piskótakocka

Habos diós-meggyes piskótakocka
Habos diós-meggyes piskótakocka
60 perc / előkészület: 35 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt süteményt az unokáimnak találtam ki. Mert nagyon szeretik a tejszínes sütiket, de úgy gondoltam, csempészek egy kis gyümölcsöt is a sütibe, bejött.

hozzávalók / 8 adag

A piskóta hozzávalói

A krém + tetejére

ajánlat

Ezt a süteményt egy ünnepi ebéd után desszertnek ajánlom.

Mellé édes desszertbort, tokaji édes szamorodnit ajánlom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájához hozzáadjuk a vizet, a 2 evőkanál cukrot és a vaníliás cukrot, és fehéredésig felverjük.
  2. A tojásfehérjét csipet sóval elkezdjük felverni habnak, amikor kezd habosodni, akkor apránként hozzáadjuk a maradék cukrot, és kemény, fényes habot verünk.
  3. A kikavart tojássárgájához hozzáadjuk a sütőporos lisztet, a darált diót, összekeverjük, majd a kemény habból 3 kanállal fellazítjuk a tésztát, majd apránként belekeverjük a többi tojásfehérjehabot, körkörös, laza mozdulatokkal, hogy ne törjük.
  4. Kizsírozott-lisztezett tepsibe simítjuk. A lecsurgatott meggyeket egyenként darált dióba mártjuk, és egyenletesen a diós piskótába rakjuk.
  5. 180 fokos sütőbe toljuk 20-25 percre, tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e a piskóta.
  6. Hagyjuk kihűlni. Amíg hűl a piskóta, addig felverjük a tejszínt.
  7. A piskótát kiborítjuk a tepsiből, tálcára tesszük, megkenjük a tetejét sárgabarackdzsemmel. A tetejére ráhalmozzuk a felvert tejszínt, elsimítjuk. A maradék tejszínhabot habzsákba tesszük, és kis rózsákkal kidíszítjük. A habrózsák közepébe egy-egy kandírozott cseresznyét teszünk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 19X32 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 506
elküldve: 0
receptkönyvben: 12
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Szekeres Lajosné Klári

Mióta szakács: 2016.03.04.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét, buli receptek, vasárnapi ebéd
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
kategória: édes süti
nehézség: közepes
maradék ételből: maradék tojásból
receptverseny: Nagy húsvéti receptverseny
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

tejszínes piskóta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

291
tojás 6 db
víz 2 evőkanál
cukor 6 púpozott ek
vaníliás cukor 1 csomag
finomliszt 6 evőkanál
sütőpor 1 csomag
dió 8 dkg
1 csipet
meggybefőtt 15 dkg
habtejszín 3 ml
sárgabaracklekvár 2 ek
kandírozott meggy 10 dkg