r
Nosalty Logó

Habos diós-meggyes piskótakocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szekeres Lajosné Klári
Habos diós-meggyes piskótakocka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskóta hozzávalói

A krém + tetejére

Összesen 291 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskóta hozzávalói

A krém + tetejére

Összesen 2325 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskóta hozzávalói

A krém + tetejére

Összesen 245 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    642.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    146 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    269 mg
  • Nátrium
    185 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.8 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    187 micro
Összesen 291 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.5 g

Zsír

  • Összesen
    81.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    1084 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5138.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    1168 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    192 mg
  • Foszfor
    2154 mg
  • Nátrium
    1477 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    350.5 g
  • Cukor
    233 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    282.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    475 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    239 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    243 micro
  • Kolin:
    901 mg
  • Retinol - A vitamin:
    473 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1495 micro
Összesen 2325 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    540.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    226 mg
  • Nátrium
    155 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.9 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    157 micro
Összesen 245 kcal

Hozzávalók

A piskóta hozzávalói

A krém + tetejére

Elkészítés

A piskóta hozzávalói

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájához hozzáadjuk a vizet, a 2 evőkanál cukrot és a vaníliás cukrot, és fehéredésig felverjük.
  2. A tojásfehérjét csipet sóval elkezdjük felverni habnak, amikor kezd habosodni, akkor apránként hozzáadjuk a maradék cukrot, és kemény, fényes habot verünk.
  3. A kikavart tojássárgájához hozzáadjuk a sütőporos lisztet, a darált diót, összekeverjük, majd a kemény habból 3 kanállal fellazítjuk a tésztát, majd apránként belekeverjük a többi tojásfehérjehabot, körkörös, laza mozdulatokkal, hogy ne törjük.
  4. Kizsírozott-lisztezett tepsibe simítjuk. A lecsurgatott meggyeket egyenként darált dióba mártjuk, és egyenletesen a diós piskótába rakjuk.
  5. 180 fokos sütőbe toljuk 20-25 percre, tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e a piskóta.
  6. Hagyjuk kihűlni.

A krém + tetejére

  1. Amíg hűl a piskóta, addig felverjük a tejszínt.
  2. A piskótát kiborítjuk a tepsiből, tálcára tesszük, megkenjük a tetejét sárgabarackdzsemmel. A tetejére ráhalmozzuk a felvert tejszínt, elsimítjuk. A maradék tejszínhabot habzsákba tesszük, és kis rózsákkal kidíszítjük. A habrózsák közepébe egy-egy kandírozott cseresznyét teszünk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 19X32
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 930
  • Feltöltés dátuma: 2018. március 19.

Ajánló

Ezt a süteményt egy ünnepi ebéd után desszertnek ajánlom. Mellé édes desszertbort, tokaji édes szamorodnit ajánlom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Habos diós-meggyes piskótakocka
Szekeres Lajosné Klári 117 recept

Ezt süteményt az unokáimnak találtam ki. Mert nagyon szeretik a tejszínes sütiket, de úgy gondoltam, csempészek egy kis gyümölcsöt is a sütibe, bejött.

Hozzávalók

A piskóta hozzávalói

A krém + tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek