Habos diós-meggyes piskótakocka
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Szekeres Lajosné Klári
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 10% Zsír
A piskóta hozzávalói
-
41g tojás52 kcal
-
2g víz0 kcal
-
15g cukor58 kcal
-
5 kcal
-
11g finomliszt41 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
10g dió65 kcal
-
0g só0 kcal
-
19g meggybefőtt14 kcal
A krém + tetejére
-
0g habtejszín1 kcal
-
14 kcal
-
40 kcal
Összesen
291
kcal
- 7% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 10% Zsír
A piskóta hozzávalói
-
330g tojás415 kcal
-
16g víz0 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
90g finomliszt328 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
80g dió523 kcal
-
0g só0 kcal
-
150g meggybefőtt108 kcal
A krém + tetejére
-
3g habtejszín9 kcal
-
111 kcal
-
100g kandírozott meggy322 kcal
Összesen
2325
kcal
- 7% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 10% Zsír
A piskóta hozzávalói
-
34.7g tojás44 kcal
-
1.7g víz0 kcal
-
12.6g cukor49 kcal
-
1.1g vaníliás cukor4 kcal
-
9.5g finomliszt34 kcal
-
1.3g sütőpor1 kcal
-
8.4g dió55 kcal
-
0g só0 kcal
-
15.8g meggybefőtt11 kcal
A krém + tetejére
-
0.3g habtejszín1 kcal
-
4.2g sárgabaracklekvár12 kcal
-
10.5g kandírozott meggy34 kcal
Összesen
245
kcal
- 7% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.3 g
Zsír
-
Összesen 10.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 135 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 642.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 146 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 269 mg
-
Nátrium 185 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.8 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 35.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 59 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 113 mg
-
Retinol - A vitamin: 59 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 187 micro
Összesen
291
kcal
- 7% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 58.5 g
Zsír
-
Összesen 81.7 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 44 g
-
Koleszterin 1084 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5138.3 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 126 mg
-
Kálcium 1168 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 192 mg
-
Foszfor 2154 mg
-
Nátrium 1477 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 350.5 g
-
Cukor 233 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 282.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 475 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 239 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 243 micro
-
Kolin: 901 mg
-
Retinol - A vitamin: 473 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 31 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1495 micro
Összesen
2325
kcal
- 7% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.2 g
Zsír
-
Összesen 8.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 114 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 540.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 123 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 226 mg
-
Nátrium 155 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.9 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 29.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 50 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 95 mg
-
Retinol - A vitamin: 50 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 157 micro
Összesen
245
kcal
Hozzávalók
A piskóta hozzávalói
-
6 db tojás
-
2 evőkanál víz
-
6 púpozott ek cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
6 evőkanál finomliszt
-
1 csomag sütőpor
-
1 csipet só
-
15 dkg meggybefőtt
A krém + tetejére
-
3 ml habtejszín
-
2 ek sárgabaracklekvár
-
10 dkg kandírozott meggy
Elkészítés
A piskóta hozzávalói
- A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájához hozzáadjuk a vizet, a 2 evőkanál cukrot és a vaníliás cukrot, és fehéredésig felverjük.
- A tojásfehérjét csipet sóval elkezdjük felverni habnak, amikor kezd habosodni, akkor apránként hozzáadjuk a maradék cukrot, és kemény, fényes habot verünk.
- A kikavart tojássárgájához hozzáadjuk a sütőporos lisztet, a darált diót, összekeverjük, majd a kemény habból 3 kanállal fellazítjuk a tésztát, majd apránként belekeverjük a többi tojásfehérjehabot, körkörös, laza mozdulatokkal, hogy ne törjük.
- Kizsírozott-lisztezett tepsibe simítjuk. A lecsurgatott meggyeket egyenként darált dióba mártjuk, és egyenletesen a diós piskótába rakjuk.
- 180 fokos sütőbe toljuk 20-25 percre, tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e a piskóta.
- Hagyjuk kihűlni.
A krém + tetejére
- Amíg hűl a piskóta, addig felverjük a tejszínt.
- A piskótát kiborítjuk a tepsiből, tálcára tesszük, megkenjük a tetejét sárgabarackdzsemmel. A tetejére ráhalmozzuk a felvert tejszínt, elsimítjuk. A maradék tejszínhabot habzsákba tesszük, és kis rózsákkal kidíszítjük. A habrózsák közepébe egy-egy kandírozott cseresznyét teszünk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 19X32
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 24
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 930
- Feltöltés dátuma: 2018. március 19.
Ajánló
Ezt a süteményt egy ünnepi ebéd után desszertnek ajánlom. Mellé édes desszertbort, tokaji édes szamorodnit ajánlom.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Szekeres Lajosné Klári
117 recept
Ezt süteményt az unokáimnak találtam ki. Mert nagyon szeretik a tejszínes sütiket, de úgy gondoltam, csempészek egy kis gyümölcsöt is a sütibe, bejött.