Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokis piskóta light

Csokis piskóta light
Csokis piskóta light
55 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ki ne szeretné a csokit? Néha még a diétás étrendbe is bele kell férnie, de természetesen csak a lelki békénk kedvéért. :) 16 szeletre vágva 1 szelet 91 kcal-t és 10,5 ch-t tartalmaz, ha a krémet édesítővel készítjük. (Ha a krémet is nyírfacukorral készítjük, akkor 102,5 kcal-t és 13 ch-t tartalmaz egy szelet süti.)

hozzávalók / 8 adag

A piskótához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt melegítsük elő 160 fokra. Egy kb. 30x30-as tepsit béleljünk ki sütőpapírral, és a papírt kenjük meg vékonyan olajjal. Ha jó sütőpapírt használunk, az olajozós művelet elhagyható.
  2. A tojásokat válasszuk szét.
  3. A lisztet a kakaóval és a szódabikarbónával szitáljuk át.
  4. A tojások fehérjét a csipet sóval kezdjük habbá verni, majd evőkanalanként adagoljuk hozzá a xilitet, és addig keverjük, amíg kőkemény nem lesz a hab. Ekkor mérsékeljük a fordulatszámot a keverőgépen, és egyenként eresszük a tojások sárgáját a habba. Ha elkeveredett, kapcsoljuk ki a gépet, és fakanál (spatula) segítségével 2 részletben alulról felfelé irányuló mozdulatokkal keverjük a habba a kakaós lisztet.
  5. Ha egynemű a tészta, akkor öntsük át a tepsibe, simítsuk el, és toljuk a sütőbe. Mérsékeljük a hőmérsékletet 150 fokra, tűpróbáig süssük a piskótát (kb. 25 percig tart). Amikor elkészült, vegyük ki a sütőből, borítsuk egy egyenes felületre, válasszuk le róla a papírt, majd helyezzük vissza rá, és a papírral együtt tekerjük fel, így hagyjuk kihűlni.
  6. A krémhez tegyünk fel melegedni 3,5 dl tejet az édesítővel. A maradék 1 dl tejben keverjük el a csokis pudingport, majd ha már majdnem forr az édes tej, öntsük hozzá a pudingot, és forraljuk fel folyamatos kevergetés mellett.
  7. A csokit éles késsel daraboljuk durvára, keverjük a pudinghoz (még melegen), hagyjuk, hogy elolvadjon benne. Ragasszunk egy darab folpackot a tetejére: így nem fog "megbőrösödni".
  8. Ha a krém és a piskóta is teljesen kihűlt (szobahőmérsékletűre), akkor tekerjük ki a tésztát. A krémről vegyük le a folpackot, és habverővel keverjük át. Töltsük meg a csokikrémmel a tésztát, így tekerjük fel ismét, és tegyük hűtőbe 2-3 órára. Ezt követően nyomás nélkül, éles késsel szépen szeletelhető.
  • sütési hőfok: 150°C
  • tepsi mérete: 30x30 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 16 266
elküldve: 8
receptkönyvben: 241
elkészítve: 7/10
Facebookon megjelent: -

szakács

edan

Mióta szakács: 2012.11.12.
84 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
alkalom: Anyák napja
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

diétás csokikrémes piskóta, könnyű csokis piskótatekercs, csokoládés piskótatekercs

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

161
tojás 4 db
xilit 4 ek
zabliszt 3 evőkanál
cukrozatlan kakaópor 1 púpozott ek
1 csipet
szódabikarbóna 1 kk
napraforgó olaj 0.5 teáskanál
tej 4.5 dl
csokoládés pudingpor 1 tasak
édesítőszer 10 db
cukormentes csokoládé 5 dkg