r
Nosalty Logó

Csokis piskóta light

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
edan
Csokis piskóta light
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 12% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 161 kcal
  • 12% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 1286 kcal
  • 12% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 150 kcal
  • 12% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    309.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    132 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 161 kcal
  • 12% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.5 g

Zsír

  • Összesen
    53 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2476.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    647 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    593 mg
  • Nátrium
    1060 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    135.2 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    155 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    310 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    582 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1055 micro
Összesen 1286 kcal
  • 12% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    290 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 150 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. A sütőt melegítsük elő 160 fokra. Egy kb. 30x30-as tepsit béleljünk ki sütőpapírral, és a papírt kenjük meg vékonyan olajjal. Ha jó sütőpapírt használunk, az olajozós művelet elhagyható.
  2. A tojásokat válasszuk szét.
  3. A lisztet a kakaóval és a szódabikarbónával szitáljuk át.
  4. A tojások fehérjét a csipet sóval kezdjük habbá verni, majd evőkanalanként adagoljuk hozzá a xilitet, és addig keverjük, amíg kőkemény nem lesz a hab. Ekkor mérsékeljük a fordulatszámot a keverőgépen, és egyenként eresszük a tojások sárgáját a habba. Ha elkeveredett, kapcsoljuk ki a gépet, és fakanál (spatula) segítségével 2 részletben alulról felfelé irányuló mozdulatokkal keverjük a habba a kakaós lisztet.
  5. Ha egynemű a tészta, akkor öntsük át a tepsibe, simítsuk el, és toljuk a sütőbe. Mérsékeljük a hőmérsékletet 150 fokra, tűpróbáig süssük a piskótát (kb. 25 percig tart). Amikor elkészült, vegyük ki a sütőből, borítsuk egy egyenes felületre, válasszuk le róla a papírt, majd helyezzük vissza rá, és a papírral együtt tekerjük fel, így hagyjuk kihűlni.
  6. A krémhez tegyünk fel melegedni 3,5 dl tejet az édesítővel. A maradék 1 dl tejben keverjük el a csokis pudingport, majd ha már majdnem forr az édes tej, öntsük hozzá a pudingot, és forraljuk fel folyamatos kevergetés mellett.
  7. A csokit éles késsel daraboljuk durvára, keverjük a pudinghoz (még melegen), hagyjuk, hogy elolvadjon benne. Ragasszunk egy darab folpackot a tetejére: így nem fog "megbőrösödni".
  8. Ha a krém és a piskóta is teljesen kihűlt (szobahőmérsékletűre), akkor tekerjük ki a tésztát. A krémről vegyük le a folpackot, és habverővel keverjük át. Töltsük meg a csokikrémmel a tésztát, így tekerjük fel ismét, és tegyük hűtőbe 2-3 órára. Ezt követően nyomás nélkül, éles késsel szépen szeletelhető.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Tepsi mérete: 30x30
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 142
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 18756
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ki ne szeretné a csokit? Néha még a diétás étrendbe is bele kell férnie, de természetesen csak a lelki békénk kedvéért. :) 16 szeletre vágva 1 szelet 91 kcal-t és 10,5 ch-t tartalmaz, ha a krémet édesítővel készítjük. (Ha a krémet is nyírfacukorral készítjük, akkor 102,5 kcal-t és 13 ch-t tartalmaz egy szelet süti.)

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek