Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes csokoládérolád

Tejszínes csokoládérolád
Tejszínes csokoládérolád
40 perc / előkészület: 20 perc főzés: 5 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kerüld a csokit, összemegy tőle a ruhád! Sajnos ez nekem nem sikerül, ugyanis minden mennyiségben képes vagyok a csokoládé felhasználására. Ez történt most is, rolád formájában.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elkészítjük a krémet. A habtejszínt egy edénybe tesszük, hozzáadjuk a cukrot, és belekockázzuk a csokit.
  2. Folyamatos kevergetés közben felforraljuk, hogy a csoki teljesen elolvadjon.
  3. Amikor felforrt, levesszük a tűzről, és hagyjuk teljesen kihűlni, fontos, hogy hűtő hideg legyen.
  4. A hideg csokis tejszínhez egy csomag habfixálót keverünk, és robotgéppel felverjük, hogy sűrű krémet kapjunk. Hűtőbe tesszük. (Ha esetleg türelmetlenek voltunk, és nem hűtöttük le eléggé, akkor nem sűrűsödik be. Ekkor egy tejszín ízű habpor hozzáadásával lehet javítani a helyzeten)
  5. Elkészítjük a tésztát. A tojásokat szétválasztjuk.
  6. A sárgájához hozzáadjuk a cukrot, sütőport, kakaóport, és a puha margarint. Robotgéppel az egészet összekeverjük.
  7. Ezután hozzáadjuk a vizet, a lisztet, és jól összekeverjük.
  8. A tojásfehérjéből egy csipet só hozzáadása után kemény habot verünk, majd a tésztába óvatosan belekeverjük, vigyázzunk, ne törjük össze a habot.
  9. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, a tetejét egyenesre simítjuk, és kb 10-15 perc alatt megsütjük.
  10. Amikor kész, a sütőpapírt még melegen levesszük róla, és egy konyharuha segítségével szorosan feltekerjük. Hagyjuk kihűlni.
  11. Amikor a tészta, és a krém egyaránt hideg, összeállítjuk. A tésztát megkenjük a krém 3/4 részével, feltekerjük, majd a maradék krémmel kívülről is megkenjük.
  12. Hűtőbe tesszük, legjobb, ha másnap tálaljuk, akkor szépen lehet szeletelni. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x30 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 291
elküldve: 1
receptkönyvben: 107
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Somikatus

Mióta szakács: 2013.04.28.
25 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csokoládékrémes tekercs, tejszínes-csokis rolád, csokikrémes piskótarolád

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zsoharkati
zsoharkati Sun, 2014-10-05 12:13

Nagyon finom lett,köszi a receptet.Én tejcsokival készítettem és lekvárt is kentem a krém alá.Egy tekercset kakaó nélkül is sütöttem,így is nagyon jó a tésztája.
Üdv:Kati

thcildnom
thcildnom Thu, 2014-04-10 22:05

Ma vendégeink voltak és másodjára készitettem el ezt a sütit. Nagyon jó recept, csak ajánlani tudom!!! Ma dupla adag fogyott el ☺ Tévedésböl legelöször 200gr csoki ment a krémbe,ma tudatosan tévedtem☺ és a cukrot mindkét alkalommal elhagytam. Fogom még elkésziteni,köszönet a megosztásért.

734
tojás 4 db
cukor 4 ek
finomliszt 4 púpozott ek
sütőpor 1 csomag
cukrozatlan kakaópor 2 ek
margarin 5 dkg
víz 4 evőkanál
1 csipet
habtejszín 4 dl
étcsokoládé 10 dkg
cukor 2 ek
habfixáló 1 csomag