Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyés-mascarponés piskótatekercs

Gesztenyés-mascarponés piskótatekercs
Gesztenyés-mascarponés piskótatekercs
43 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 13 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Több doboz mascarponét vettem, és nem akartam megint tiramisut készíteni. Így jött az ötlet, hogy a gesztenyével töltött piskótatekercsbe margarin helyett mascarponét teszek.

hozzávalók / 6 adag

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskótához kettéválasztjuk a tojásokat, és a hozzávalókból vizes piskótát készítünk. Megsütjük.
  2. Mielőtt kivesszük a sütőből, előkészítünk egy darab sütőpapírt, amivel felgöngyöljük a piskótát.
  3. A sütőpapírt megszórjuk kevés porcukorral, erre tesszük ki a még meleg piskótát, és felgöngyöljük (ennek hiányában nedves konyharuha is megteszi). Így hagyjuk kihűlni.
  4. Addig elkészül a krém. Elkeverjük a pudingport 3 ek cukorral és 3,5 dl tejjel. Ezt a keveréket sűrűre főzzük.
  5. A gesztenyemasszát átnyomjuk pl. krumplinyomón, és elkeverjük a porcukorral.
  6. Mehet hozzá a mascarpone és a kihűlt puding. Jó habosra keverjük, majd kitekerjük a piskótát, és megtöltjük vele.
  7. Felgöngyöljük. Hagyunk annyi krémet, hogy kívül is bevonjuk a sütit.
  8.  Díszítésként kakaóporral szórjuk meg.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x30 cm
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 17 699
elküldve: 8
receptkönyvben: 337
elkészítve: 17/22
Facebookon megjelent: -

szakács

Németi Olga

Mióta szakács: 2012.02.06.
105 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, ebéd, vacsora
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
receptverseny: Somat Karácsonyi Receptverseny
szezon: tél
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
babakonyha: baba 12-18 hónap
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

gesztenyés piskótatekercs, mascarponés piskótatekercs, pudingos piskóta

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

fuszulyka
fuszulyka Thu, 2018-12-27 20:24

Nagyon finom lett! Annyit változtattam, hogy tettem kakaót a tésztájába és cukorhelyettesítővel készült. Kettévágtam a lapot és úgy töltöttem meg, mert nem sikerült feltekernem. Köszi! :)

martillla
martillla Thu, 2016-12-15 23:08

Köszönöm,hogy megosztottad ezt a receptet!Elkészítettem pont ahogy le van írva!Nagyon finom!Karácsonykor is ez kerül az asztalra!

bende
bende Tue, 2012-09-18 22:07

Minden gesztenye imádónak tudom ajánlani ezt a receptet,nagyon finom sütemény még a finnyás unokaöcsinek is izlett!köszi a receptet!

555
tojás 6 db
víz 6 ek
cukor 12 csapott ek
finomliszt 12 csapott ek
sütőpor 0.5 csomag
gesztenyemassza 25 dkg
mascarpone 25 dkg
vaníliás pudingpor 1 tasak
tej 3.5 dl
cukor 3 ek
porcukor 2 ek
cukrozatlan kakaópor 1 ek