r
Nosalty Logó

Rántottával rakott paraj

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Harmathy Ildikó
Rántottával rakott paraj
adag
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 491 kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 1962 kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 131 kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    47 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    333 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    869.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    229 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    151 mg
  • Foszfor
    224 mg
  • Nátrium
    234 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    220.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1283 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    873 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    379 micro
  • Kolin:
    223 mg
  • Retinol - A vitamin:
    432 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10206 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22261 micro
Összesen 491 kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.4 g

Zsír

  • Összesen
    188.1 g
  • Telített zsírsav
    109 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1330 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3477.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    916 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    605 mg
  • Foszfor
    896 mg
  • Nátrium
    936 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    881 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5132 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    206 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    3492 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1517 micro
  • Kolin:
    890 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1729 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40824 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89045 micro
Összesen 1962 kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    233.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    345 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    235 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2745 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5988 micro
Összesen 131 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Aparajt megtisztítjuk, forró, sós vízbe vetjük, 5 perc után leszűrjük.
  2. A felvert tojásokból 3 dkg vajon kevés sóvallágy rántottát sütünk, éppen csak összeálljon.
  3. A többi vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a fokhagymát megtörve, nagyon enyhén pirítjuk.
  4. Kivajazott tepsibe terítjük a paraj felét, meglocsoljuk a fokhagymás vaj felével, enyhén sózzuk, borsot darálunk rá.
  5. Ráterítjük a rántottát, majd a paraj másik felét, lenyomkodjuk, meglocsoljuk a vaj másik felével, enyhén sózzuk, borsot darálunk rá.
  6. Forró sütőbenátsütjük.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6489
  • Feltöltés dátuma: 2009. január 11.

Ajánló

Adhatjuk köretnek, különösen finom hal mellé. Sajttal a tetején remek előétel. Sültkrumplival könnyű vacsora.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rántottával rakott paraj
Harmathy Ildikó 313 recept

Spenót variáció.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek