r
Nosalty Logó

Gyümölcsszószos grízfelfújt

Évi baba
Gyümölcsszószos grízfelfújt
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

412
Kalória
13.5g
Fehérje
46.2g
Szénhidrát
17.7g
Zsír
86.7g
Víz
161.9g
Koleszterin
5g
Élelmi rost
24.9g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 412 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1646 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 126 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    13.5 g

Zsír

  • Összesen
    17.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    162 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    552.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    243 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    141 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    46.2 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    86.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    268 micro
Összesen 412 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    54.1 g

Zsír

  • Összesen
    70.9 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    648 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2208.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    974 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    495 mg
  • Nátrium
    566 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    184.9 g
  • Cukor
    100 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    346.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    579 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    187 micro
  • Kolin:
    467 mg
  • Retinol - A vitamin:
    568 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1071 micro
Összesen 1646 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    167.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    14 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    26.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 126 kcal

Elkészítés

  1. A tejet felrakjuk melegedni, s ha forr, kevergetés közben öntsük hozzá a búzadarát. Sűrű tejbegrízt főzzünk (2-3 perc).
  2. Elzárjuk a lángot, és beleöntjük a vajat, keverés. Félre rakjuk hűlni. Ha kihűlt, keverjük bele a sütőport és a reszelt citromot.
  3. A tojásokat válasszuk szét. A sárgáját a vaníliás cukorral és a kristálycukorral habverővel kikeverjük (kifehéredik a sárgája). A tojásfehérjét habbá verjük (a fehérje csak akkor verődik fel, ha nem kerül bele még véletlen sem egy pici tojássárgája, és a habverőnek is tisztának kell lennie).
  4. A kikevert sárgáját adjuk hozzá a hideg grízhez, majd a tojáshabot is óvatosan forgassuk bele.
  5. Egy piteformát kizsírozunk, kilisztezzük, öntsük bele a grízes masszát.
  6. Előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük (zsemleszínű legyen a teteje).
  7. A málnát óvatosan megmossuk, és úgy vizesen egy kisebb lábasban a cukorral, az aromával folytonos kevergetés közben odarakjuk erős tűznél főzni. Nem kell előtte összetörni a málnát, mert a kevergetés közben teljesen összetörik. 8-10 percig főzzük.
  8. A szószt, a megsült felfújtra (ami közben egy kicsit összeesik) azon melegében rá kell önteni, és kész.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 24

Gyerekek imádják, sajnos én is. Ha nincs gyümölcsünk, kiváló a jó minőségű lekvár is. Én 2 evőkanál vízzel szoktam felmelegíteni a lekvárt, és úgy öntöm a felfújtra. Nagyon könnyű elkészíteni, nem kell megijedni, leírva mindig bonyolultabbnak tűnik, mint valójában. És persze olcsó, és gyorsan megvan, és nem utolsó sorban nagyon finom, szerintem hidegen is.

További receptek

Epres vargabéles

Szeretjük a vargabélest, ugye? Akkor ugyan miért ne szerethetnénk annyira, hogy tavasz végén és nyár elején teletömjük friss eperrel és eperlekvárral? A túrónak amúgy is fantasztikus ...

Lakos Benedek

Rizskoch friss málnával

A tejberizsnél már csak egy dolog jobb, mégpedig a sült tejberizs, becses nevén hívva a rizskoch. Ez az a desszert, ami hidegen és melegen is egyaránt mennyei, egyszerűen nem lehet betelni ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek