r
Nosalty Logó

Gyümölcsös parfait torta

Szeva
Gyümölcsös parfait torta
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskótához

A málnakrémhez

A vaníliakrémhez

A ganache-hez

533
Kalória
6.3g
Fehérje
41.8g
Szénhidrát
38.7g
Zsír
82.4g
Víz
127.4g
Koleszterin
4.9g
Élelmi rost
30.3g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A piskótához

A málnakrémhez

A vaníliakrémhez

A ganache-hez

Összesen 533 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A piskótához

A málnakrémhez

A vaníliakrémhez

A ganache-hez

Összesen 4255 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A piskótához

A málnakrémhez

A vaníliakrémhez

A ganache-hez

Összesen 310 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    38.7 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    414.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    171 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    41.8 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    82.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    223 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    218 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 533 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    50.5 g

Zsír

  • Összesen
    309.8 g
  • Telített zsírsav
    181 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    95 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1019 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3318.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    855 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    533 mg
  • Foszfor
    1372 mg
  • Nátrium
    462 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    334 g
  • Cukor
    243 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

Víz

  • Összesen
    658.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1787 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    190 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    151 micro
  • Kolin:
    452 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1747 micro
  • α-karotin
    65 micro
  • β-karotin
    450 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    973 micro
Összesen 4255 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    22.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    240.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    24.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    47.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 310 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskóta összetevőit borítsuk egy tálba, és habverővel keverjük össze. Töltsük egy sütőpapírral becsomagolt tortakarikába, és oszlassuk el egyenletesen. Előmelegített sütőben süssük készre.
  2. A málna alaphoz a keményítőt feloldjuk egy pici vízzel, és félretesszük. A málnát összetörjük, és folyamatos keverés mellett felforraljuk, ekkor hozzáadjuk a feloldott keményítőt, és összeforraljuk. A főzőlapról levesszük, és langyosra hűtjük. (Ha mirelit, akkor feloldódás után botmixerrel beletúrunk.)
  3. A vaníliakrém összetevőit habverő segítségével, gyors mozdulatokkal keverjük össze. Egy fólialapra tegyünk egy fóliacsíkból gyűrűt, majd töltsük be az előkészített formába a krémet, és fagyasszuk ki.
  4. A kihűlt piskóta közepére helyezzük a kifagyott vaníliás krémet, és rátesszük a sütőkarikát.
  5. A málnakrémhez a málnaalapot keverjük ki habverővel csomómentesre, majd 3-4 részletben adagoljuk hozzá a tejszínhabot. A bekevert krémet töltsük a piskótára. Ügyeljünk, hogy a töltés buborékmentes legyen, végül simítsuk el a tetejét. Mélyhűtőben dermesszük 20-30 percet.
  6. A ganache-hoz a tejszínt forraljuk fel, és öntsük az apróra darabolt csokoládéra. Óvatosan kevergessük, hogy minél kevesebb buborék kerüljön bele.
  7. A kifagyott tortáról olvasszuk le a fémkarikát egy hajszárító segítségével. Forró vizes késsel simítsuk el a torta oldalát. Húzzuk át a tortát a langyosra hűlt ganache-val.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Főzés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 18

Nagy élményben volt részem. Nővéremtől kaptam karácsonyra egy belépőt a Miele Sütő Akadémiára. Igazán jó kis társaság verődött össze, és Farkas Vilmos irányításával mindenki elkészíthette a mellékelt tortát magának, amit hazavihettünk. Másnap kiscsaládom sorbaállt, hogy megkóstolja. Egy baja volt a kóstolásnak, hogy egy 18-as tortának hamar vége van. Úgy érzem, nem ez volt az utolsó fellépése a tortának. Krémes, üde, nem édes, csokis, szép, felejthetetlen volt. A parfait szót inkább idézőjelbe tenném, mert elkészülte után már nem kell fagyasztóban tartani.  Sőt, a ganache nem is szereti a tartós, nyirkos hideget.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...