r
Nosalty Logó

Fagyi szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Fagyi szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 541 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 6466 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 299 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    26 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    536.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    199 mg
  • Nátrium
    155 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.2 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    209 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    198 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    130 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 541 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    102.8 g

Zsír

  • Összesen
    311.7 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    119 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    114 g
  • Koleszterin
    1119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6436 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    198 mg
  • Kálcium
    1668 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    294 mg
  • Foszfor
    2383 mg
  • Nátrium
    1863 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    829.9 g
  • Cukor
    590 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    492.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2512 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    242 micro
  • K vitamin:
    238 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    298 micro
  • Kolin:
    967 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2381 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    1560 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1484 micro
Összesen 6466 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    298.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.5 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 299 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojások fehérjét kemény habbá verjük.
  2. Amikor már kemény, hozzáadjuk a cukrot majd a tojások sárgáját, vizet, lisztet és a diót, és piskótatésztát sütünk. Kb. 25-30 perc (tűpróba!).
  3. Míg sül a tészta, addig elkészítjük a krémet: a pudingot és a lisztet simára keverjük a tejjel(először kevés tejjel kikeverjük, utána öntjük fel a megfelelő mennyiséggel, és így szép sima lesz a krém).
  4. Amíg hűl a puding, addig a margarint a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük.
  5. Mikor már teljesen kihűlt (hidegre!) a puding, akkor a két krémet összekeverjük.
  6. A krémet egyenletesen akihűlt tésztára simítjuk.
  7. Gőz fölött keményre verjük a tojásfehérjéket a cukorral, és a krémre tesszük, utána csoki darával megszórjuk.
  8. Vízbe mártott késsel szeleteljük.
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 173
  • 7 napos nézettség: 984
  • Össznézettség: 430425
  • Feltöltés dátuma: 2009. november 30.

Ajánló

Egy szép, családi vasárnapi ebéd méltó "megkoronázása".

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A pesti rokonság kedvence.:)

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Szia! Nagyon szépre sikerült a sütid, ráadásul ez a párom nagy kedvence, amit annak idején a nagyija csinált neki. Szóval én is szeretném megtanulni, de lenne pár kérdésem. Mekkora tepsit használtál és milyen h?fokon sütötted? A krém készítése nekem egy kicsit zavaros. A lisztet, a tejet és a f?z?s pudingport csomómentesre kikeverjük és addig f?zzük, amíg be nem s?r?södik? Aztán a cukrokat, 1 tojássárgáját és a margarint habosra keverjük. Ha a krém kih?lt, a két masszát összedolgozzuk. Jól értem? Köszi: Csilli

Törölt felhasználó

Szia Csilli Köszönöm szépen a dicsér? szavakat! A tepsi mérete: kb.30X40 cm és vajazom és lisztezem. A h?fok gázsüt?ben közepes, azaz 4-es 5 -ös h?fok, ami szerintem úgy a 180 illetve 200 foknak felel meg. A krémet csak azért írtam így mert kevesebbet sütöget? társaimnak nem sikerül egyszerre simára keverni a krém alapot:)))....de pontosan úgy van, ahogy gondolod, együtt felf?zzük:)) Remélem sikerül, hisz tényleg nem nehéz....és a férjed nosztalgiázhat! Üdv:Anikó

Törölt felhasználó

Köszönöm! Nagyon hálás vagyok ezért a szuper receptért! Csilli

Törölt felhasználó

köszi a receptet,nagyon jó hogy vagy nekünk,jó lett a sütid! kellemes ünnepeket

Törölt felhasználó

:-) nagyon kedves vagy! Viszont kívánok boldog karácsonyt és sok jó receptes új évet!

Törölt felhasználó

Szia Ez nálunk is családi recept. És mindenki nagyon szereti. Szia ariel76

Törölt felhasználó

Szia ariel76! Mert tényleg nagyon finom!:-)Örülök!

Törölt felhasználó

A margarinos krémhez kell tojás? nincs leírva. A tetejére honnan származik a tojásfehérje??

Törölt felhasználó

Szia vdk! Igen a margarinos krémhez kell egy tojás.Vagyis csak a sárgája!A süti tetejére pedig még plusz kell tojást áldozni. Egyébként megcsináltam már úgy is hogy nem felvert tojásfehérjét raktam a tetejére hanem növényi tejszínt!No, bátran állíthatom hogy legalább olyan jó!:-) Sok sikert! Üdv: Anikó

Törölt felhasználó

Kedves Anikó. Köszönöm. Hulalával kipróbálom

bubamaci

szia kösszi a receptet nagyon finom és mutatos a sütemény

Törölt felhasználó

Egészségetekre! Szió:Anikó

myra6

Kedves Anikó! nekem annyi lenne a kérdésem hogy a tésztát el lehet készíteni dió nélkül is?

Törölt felhasználó

Szia myra6! Hát ?szinte leszek még nem próbáltam ennél a sütinél?.de tapasztalatból mondom, ha valamilyen más összetev?t teszel a mennyiségének megfelel?en, akkor valószín?leg jó lesz!Más receptnél már próbáltam pl dió helyett mák stb. Ez jellegzetesen diós tészta és nem érezni ki annyira az ízét helyette talán még a mandula jöhet szóba?de kíváncsian várom, hogy mire jutottál vele. Még az is megoldás lehet, hogy dió helyett lisztet teszel és akkor egy vizes piskóta tészta lesz....Feltétlenül írjál és én is megsütöm:) Sok sikert! Anikó

Éva-Anyóca

Köszi a receptet, és a plussz apró,de igen fontos infókat, pld.,hogy hogyan kell a krémet készíteni, kell-e bele tojás,és hogy kerül hab a tetejére? Ezek azért jól jöttek.Köszi-már neki lehet látni.Jaj, nem gy?zöm irogatni, melyik napon,(kétnaponta),melyik sütit süssem meg, hisz itt a nagy nyári szünet, és a gyerekeim ilyen téren leállíthatatlanok.De ez is benne lesz,az tuti!Éva-Anyóca

Törölt felhasználó

Megsütöttem és nagyon finom lett. Az egész család el volt t?le ragadtatva, pedig még csak 16 éves vagyok:)

Törölt felhasználó

Örülök!Jó háziasszony leszel:))))

Törölt felhasználó

Szia! Én megsütöttem ma a sütit.nagyon jól sikerült,én a krémbe is tettem egy kis diót.

Törölt felhasználó

Húúú!!!A hétvégén megcsináltam a párommal és nagyon fini lett!!!Köszönöm szépen a receptet!

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.