Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyümölcsös gersli

Gyümölcsös gersli
Gyümölcsös gersli
25 perc / előkészület: 5 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A maradék ananászkonzerv és aszalt szilva inspirált, hogy megalkossam ezt az édes verziós árpagyöngyöt. Más gyümölccsel is elkészíthető.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Beáztatjuk pár órára a gerslit, hogy csökkentsük a főzés idejét, majd leszűrjük.
  2. Tiszta vízben, hogy éppen ellepje, főni rakjuk. Ahogy fokozatosan elfőzi a levet, pótoljuk az ananászlével. Ha ezt is elfőtte, de még nyers, további vízzel főzzük, míg jó „szottyos” lesz.
  3. Apró darabokra vágjuk az aszalt szilvát és az ananászt, majd belekeverjük a gerslibe.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 936
elküldve: 0
receptkönyvben: 8
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

onyxka

Mióta szakács: 2016.03.03.
37 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szakács elkészítette: párszor készített receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 3 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

gyümölcsös árpagyöngy, édes gersli, édes árpagyöngy

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

221
gersli 100 g
ananászlé 2.5 dl
ananászkonzerv 100 g
aszalt szilva 50 g
víz 4 dl