r
Nosalty Logó

Gyors karamellás torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Rumiszivi
Gyors karamellás torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 33% Zsír

A tésztához

A karamellás krémhez

A tejszínhabhoz

A díszítéshez

Összesen 845 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 33% Zsír

A tésztához

A karamellás krémhez

A tejszínhabhoz

A díszítéshez

Összesen 5070 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 33% Zsír

A tésztához

A karamellás krémhez

A tejszínhabhoz

A díszítéshez

Összesen 408 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    64.9 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    235 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    690.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    180 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    296 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.3 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    459 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    451 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    98 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 845 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    74.1 g

Zsír

  • Összesen
    389.5 g
  • Telített zsírsav
    205 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    136 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    1410 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4144.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    115 mg
  • Kálcium
    1078 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    439 mg
  • Foszfor
    1779 mg
  • Nátrium
    696 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    355.7 g
  • Cukor
    248 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    385.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2753 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    186 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    294 micro
  • Kolin:
    688 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2704 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    591 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    771 micro
Összesen 5070 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    31.4 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    333.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.7 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    222 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    218 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 408 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A karamellás krémhez

A tejszínhabhoz

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta készítése:
  2. A tojásokat a cukorral habosra keverjük. Állandó keverés mellett hozzáadjuk a vizet, olajat és a kakaóval és sütőporral elkevert lisztet.
  3. Kikent, lisztezett szilikonformába tesszük, és berakjuk a mikróba, majd a legegyszerűbb felmelegítéses programon (750W) 5 percet sütjük. A mikró ajtaját még 3 percig ne nyissuk ki, hadd pihenjen a torta.
  4. A krém készítése:
  5. A karamellből 3 evőkanállal félreteszünk (ezzel kenjük majd le a kihűlt tortát), a hozzávalókat alaposan összekeverjük.
  6. A tejszínt a cukorral keményre verjük.
  7. A torta összeállítása:
  8. A tortát lekenjük a félretett 3 evőkanál karamellel, megszórjuk durvára tört földimogyoróval, rákenjük a krémet, és ráhalmozzuk a tejszínt.
  9. Olvasztott csokival, csokis mogyoróval vagy tetszés szerint díszítjük. A hűtőben hagyjuk összeérni az ízeket.
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 76
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 16364
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 19.

Receptkategóriák

Felhasználó képe
Rumiszivi 91 recept

Megláttam és beleszerettem...

Hozzávalók

A tésztához

A karamellás krémhez

A tejszínhabhoz

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Rájöttem, mi a nagymamák kelt tésztájának titka: Így lesz a...

Amikor én buktát sütök, az sosem lesz ugyanolyan, mint a nagymamámé – még akkor sem, ha végigtelefonáljuk az egész folyamatot. Miért lehet ez, és van-e remény azok számára, akik szeretnének ugyanolyan kelt tésztát készíteni, mint amit a dédijüknél, mamájuknál kóstoltak? Ezekre a kérdésekre kerestem a választ…azt azonban nem ígérem, hogy meg is találtam.

Lakos Benedek

További cikkek