Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyors hummusz

Gyors hummusz
Gyors hummusz
35 perc / előkészület: 5 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A csicseriborsó fantasztikus étel, nekem nagy kedvencem, és amióta könnyen be tudom szerezni itthon a bio csicseriborsólisztet, azóta gyakran használom a konyhában.

A különböző közel-keleti pürék, pástétomok, kenyérre kenhető krémek közül az egyik legnépszerűbb a hummusz. Ez egy csicseriborsóból és szezámmagkrémből (tahini) készült püré, ami gluténmentes és vegán is. Az eredeti recept alapján éjszakára beáztatjuk a csicseriborsót, majd megfőzzük (ez kb. 1-2 óra). Utána a fűszerekkel összeturmixoljuk

Amikor nincs néhány órád az elkészítésre, és viszonylag rövid idő alatt szeretnél hummuszt fogyasztani, ez a recept olyankor nagyon hasznos lehet.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ha van otthon friss petrezselyem, akkor tálalásnál díszítheted azzal is. Kiváló kenyerekhez, lepényekhez, tésztákhoz.

Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csicseriborsólisztet asafoetidával, kurkumával, sóval és a vízzel tegyük fel főni, és főzzük sűrűre.
  2. Amikor kész, tegyük hozzá a citrom levét, szezámmagkrémet, a borsot és az olívaolajat. Keverjük jól össze az egészet.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 42
össznézettség: 27 292
elküldve: 0
receptkönyvben: 21
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Vitai Kati

Mióta szakács: 2016.02.19.
89 recept

receptjellemzők

konyha: arab
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós krémek
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

humusz, hummusz, csicseri pástétom, csicseriborsó pástétom, csicseriborsó püré, csicseriborsókrém

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Eleniel
Eleniel Mon, 2018-01-22 22:47

Elkészítettem (természetesen 75 g liszttel), kurkuma helyett erős paprika krémmel, a gyanta helyett fokhagymaporral, cserébe viszont házi tahinivel, és szuper lett, mind állagra, mind ízre :) lehet egyszer bevállalom eredeti formájában, bár a kurkumát nem szeretem, a gyantáról meg most hallottam először :D mindenesetre köszönöm a receptet :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2017-04-22 09:17

A csicseriborsó liszt mennyisége 7,5 dkg ugye, nem 75 dkg?

witch
witch / witch Wed, 2016-03-09 19:02

Elmentettem, koszonom! Biztos nagyon finom, kremes allagu, amiert a lisztbol keszul.

867
csicseriborsóliszt 75 dkg
víz 4 dl
kurkuma 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
aszatgyanta 1 késhegynyi
citromlé 1 citromból nyert
bors 0 ízlés szerint
tahini 2 ek
olívaolaj 3 ek