Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sültpaprikás hummusz

Sültpaprikás hummusz
Sültpaprikás hummusz
40 perc / előkészület: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A hummusz egy krémes állagú közel-keleti étel. Itt most egy sült paprikás változat. Pita kenyérrel vagy friss nyers zöldségekkel mártogatva. Tálaljuk egy kis cayenne-i borssal megszórva és olívaolajjal meglocsolva.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A paprikákat megmossuk, majd szárazra töröljük, kettévágjuk, a magházat és az ereket kivágjuk.
  2. A paprikát egy alufóliával belelt tepsibe rakjuk. Betoljuk a 250 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 25 percig sütjük, míg a héjuk hólyagosodni, barnulni kezd.
  3. A sült paprikákat egy nejlon zacskóba tesszük kb. 5-10 percre “izzadni”, majd meghámozzuk.
  4. A csicseriborsót hideg vízzel lemossuk, hagyjuk szűrődni.
  5. Az összes hozzávalót konyhai aprítógépbe tesszük, és krémesre dolgozzuk. Sóval, borssal ízesítjük.
  • sütési hőfok: 250°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 1 571
elküldve: 0
receptkönyvben: 19
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós krémek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

csicseriborsókrém sült paprikával, hummusz sült paprikával, csicseriborsós mártogatós

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

287
csicseriborsó konzerv 240 g
piros kaliforniai paprika 3 közepes db
fokhagyma 3 gerezd
tahini 2 ek
olívaolaj 4 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint