Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyors finn rebarbarás pirog

Gyors finn rebarbarás pirog
Gyors finn rebarbarás pirog
35 perc / előkészület: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A receptet egy  finn szakácskönyvben találtam, és nem csak rebarbarával, hanem más gyümölccsel is finom.
Az eredeti receptben nincs őrölt mandula, csak liszt. Szerintem jót tesz a süteménynek, ad hozzá egy plusz ízt - meg plusz zsiradékot is, de 3 dl tejszín és 10 dkg vaj mellett ezen már nem akadnék fenn. 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük. Egy közepes tepsit kibélelünk sütőpapírral.
  2. A cukrot keverjük habosra a tojásokkal, majd adjuk hozzá a tejszínt, az olvasztott vajat (ne legyen forró) és a száraz anyagokat (liszt, őrölt mandula, sütőpor - előtte jól keverjük össze). Elég sűrű, nehezen folyó tésztát kapunk.
  3. A tésztát egyengessük el a tepsiben, a tetejét szórjuk meg a rebarbarával.
  4. Süssük addig, amíg szépen meg nem barnul a teteje és az alja.
  5. Langyosan már szeletelhető, nagyon finom, egyszerre savanykás és édes.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x20 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 074
elküldve: 1
receptkönyvben: 92
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Lúdanyó

Mióta szakács: 2010.01.24.
11 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
szezon: tavasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

rebarbarás sütemény, finn mandulás-rebarbarás szelet

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

975
rebarbara 50 dkg
tojás 2 db
cukor 15 dkg
finomliszt 25 dkg
mandula 10 dkg
sütőpor 3 tk
habtejszín 3 dl
vaj 10 dkg