Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyöngybab leves

Gyöngybab leves
Gyöngybab leves
65 perc / előkészület: 15 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már rég készítettem bablevest, most épp gyöngybab lett a fő alapanyag. Legközelebb mindenképpen gazdagítom egy kis házi csipetkével. Nem csak test, de lélekmelegítő is :-)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A babot a főzés előtti nap estéjén bő, meleg vízbe áztatjuk.
  2. A zöldségeket megtisztítjuk, a vöröshagymát apróra, a krumplit nagyobbra kockázzuk, a répát és a zöldséget vékony karikára vágjuk. A babról leöntjük a vizet.
  3. A hagymát az olajon üvegesre pároljuk, majd átforgatjuk rajta a babot.
  4. Felengedjük vízzel, és hozzáadjuk a leveskockát, a darált paprikát, sózzuk, borsozzuk.
  5. Fedő alatt addig főzzük, míg a bab épp teljesen meg nem puhul.
  6. Hozzáadjuk a répát, zöldséget, krumplit.
  7. Amíg minden zöldség megpuhul, elkészítjük a rántást. 1 ek lisztet elkeverünk 2 ek olajjal, majd kis lángon világosra pirítjuk.
  8. A tűzről levéve meghintjük őrölt pirospaprikával. A leves levéből pár evőkanál lével elkeverjük.
  9. Ha már megpuhultak a zöldségek, a levesbe csorgatjuk a rántást, és hagyjuk felforrni.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 23
össznézettség: 42 080
elküldve: 1
receptkönyvben: 198
elkészítve: 16/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Andi80

Mióta szakács: 2011.12.16.
380 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves

egyéb elnevezések

zöldséges bableves, bableves gyöngybabból, gyöngybableves rántással

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

392
gyöngybab 25 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
napraforgó olaj 2 ek
leveskocka 1 db
1 kávéskanál
fekete bors 2 csipet
paprikakrém 2 teáskanál
sárgarépa 3 közepes db
petrezselyem 2 szál
burgonya 4 db
finomliszt 1 púpozott ek
napraforgó olaj 2 ek
fűszerpaprika 1 teáskanál
víz 1.5 l